05/11/15 Mannen en mantelzorg? Niet te missen!

mannen en mantelzorgEmancipator organiseert in samenwerking met Movisie een dialoog tussen mannelijke mantelzorgers en beroepskrachten. Ben of ken je een mannelijke mantelzorger? Of heb je in je werk met mannelijke mantelzorgers te maken?

Meld je aan of zeg het voort!

Waarom
deze bijeenkomst?

40% Van de mantelzorgers is man. Dat is veel meer dan vaak gedacht wordt. Toch is er maar weinig aandacht voor. Wat zijn de ervaringen en wensen van mannelijke mantelzorgers? Dat staat in deze bijeenkomst centraal.

Mantelzorg staat volop in de belangstelling: in de participatiesamenleving zullen we (nog) meer voor elkaar moeten zorgen. Kunnen mannen ook meer doen? Wat belemmert hen om mantelzorg te verlenen? Wat hebben mannelijke mantelzorgers nodig? Wat kunnen vrouwen van hen leren? In een creatieve sessie gaan we verhalen verzamelen van mannelijke mantelzorgers én beroepskrachten.

Het vervolg

De uitkomsten van deze bijeenkomst worden meegenomen in een publicatie over Mannen en Mantelzorg die eind 2015 zal verschijnen en in het handelingsperspectief mannenemancipatie van Emancipator (verschijnt juni 2016).

Praktische informatie:

Movisie verzorgt voor iedereen een heerlijke Ethiopische maaltijd. Om 18:00 zal het eten worden geserveerd en het kennismakingsrondje beginnen. Rond 18:30 zal het programma beginnen.

Datum en tijd: Donderdag 5 november 2015 18.00 uur – 21.00 uur
Locatie: Buurtwerkplaats Noorderhof, President Allendelaan 3, Amsterdam.
Buurtwerkplaats ligt links naast het Sloterparkbad. Er is gratis parkeerruimte op het parkeerterrein van het Sloterparkbad. De eindhalte van tramlijn 7 en 14 zijn vlakbij.

Deelname is gratis!
Voor wie:

Mannelijke mantelzorgers en beroepskrachten in zorg en welzijn.Schermafbeelding 2015-09-29 om 17.52.44
Meer informatie: Wilco Kruijswijk, Movisie w.kruijswijk@movisie.nl 030 789 20 87
Arne van Huis, Emancipator, arne@emancipator.nl
Aanmelden kan tot 29 oktober bij: Anja Veenstra, a.veenstra@movisie.nl