19 november: Internationale Mannendag bij Emancipator

Tegen geweld en voor zorgzame mannelijkheid

Koop je tickets hier: bit.ly/emancipatormannendag

Op 19 november is het Internationale Mannendag en we zouden Emancipator niet zijn als we niet een eigen draai zouden geven aan deze speciale dag. We vragen jongens en mannen bij te dragen aan emancipatie en geloven dat zij daar een heleboel bij te winnen hebben. Met de emancipatie van jongens en mannen doorbreken we gewelddadige mannelijkheid en bevorderen we zorgzame mannelijkheid. Zo maken we jongens en mannen deel van de oplossing voor emancipatie, én wordt emancipatie deel van de oplossing voor problemen van mannelijkheid.

Kom je ook?

Er is lekker eten, een gezellige borrel, we lanceren de White Ribbon Campagne, én Tim van der Molen toont zijn prachtige theatervoorstelling #MEN(S)

 

 

Tickets: €15, klik hier.
Klik hier voor tickets met korting (€10)

Locatie: Doven Ontmoetings Centrum, Stadhouderskade 89, Amsterdam

 

Programma:

17 uur: Welkom, hapjes en drankjes

18 uur: Lancering White Ribbon Campagne 2019
Van 25 november tot 10 december voeren we weer campagne om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en mannen op te roepen zich daartegen uit te spreken. Op 19 november geven we de aftrap van twee maanden vol activiteiten, en zal een aantal deelnemers van ons trainingsweekend een inkijkje geven in hun campagneplannen. Organiseer jij ook iets tofs? Laat het ons weten en klim op de zeepkist.

19 uur en 20.15 uur: theatervoorstelling #MEN(S) van Tim van der Molen
We moeten het even hebben over de man. Of, over vier mannen. Of, vier witte mannen. Of, drie jongens en één man. Of, twee hetero’s, één biseksueel en homoseksueel. Of, één stoere, drie gevoelige mannen. Of, nou, in ieder geval, ze hebben alle vier een penis. Ze spelen een voorstelling. Of, een theatraal gesprek. Of, een avond vol verhalen. Ja. Een avond vol verhalen waarin ze hun mannelijkheid onderzoeken. Wat voor man zijn ze? Zijn ze wel échte mannen? Een intieme voorstelling vol persoonlijke verhalen over wat het voor ons betekent om man te zijn.

Spel: Bart Broekhuijsen, Moos Kwist, Wieger Rammers.
Regie, concept en spel: Tim van der Molen

 

’s Middags is er ook aandacht voor de andere kant van de mannelijkheidsmedaille: we organiseren een expertmeeting over talentontwikkeling van jongens en mannen, om jongens en mannen richting zorgende rollen, functies en beroepen te stimuleren. Interesse? Mail naar hannah@emancipator.nl, dan sturen we je de uitnodiging.