Lancering nieuwe toolkit EquiTeens

8 december, Amsterdam en online

Op woensdag 8 december 2021 lanceren Emancipator en partners de nieuwe EquiTeens toolbox tijdens een feestelijk online evenement!

Het wordt een ontmoeting voor professionals, leerkrachten, jongerenwerkers en trainers, die werken met tieners en meer willen weten over het project, het belang van mannenemancipatie, en de nieuwe toolbox. We zullen starten met een introductie over mannenemancipatie: wat is de rol van jongens en mannen bij maatschappelijke vraagstukken? Hoe betrekken we hen bij het voorkomen van geweld?

Op interactieve wijze verkennen we de thema’s gender en geweld, met inzet van de nieuwe werkvormen uit de toolbox, zodat jij deze zelf ervaart en er straks ook mee aan de slag kunt. Het belooft een gelegenheid te worden waar we met elkaar kennis en ervaringen uitwisselen.

Sinds februari 2020 is de toolbox in ontwikkeling geweest in co-creatie met en voor professionals, leerkrachten, jongerenwerkers en trainers. De EquiTeens toolbox bevat tools en methodieken voor het werken met jonge tieners aan verschillende thema’s die samenhangen met de preventie van geweld: mentale gezondheid, identiteit, gender, seksualiteit, diversiteit, grenzen en wensen, en zorg.

Globaal programma:

  • Welkom en kennismaking
  • Introductie mannenemancipatie
  • Mini-workshop (EquiTeens methoden)
  • Lancering van de toolbox!
  • Afsluiting

Het lanceringsevenement vindt fysiek in Amsterdam én online plaats, zodat je het niet hoeft te missen:

Kies een moment dat voor jou past:

  • 14.30 tot 16.30 uur bij SWDA in Amsterdam: Stadhouderskade 89 (Let op: voor ons live evenement houden we ons aan de maatregelen zoals voorgeschreven door het RIVM. Een QR-code is verplicht, net als afstand houden en een mondkapje dragen tot je op je plek zit. Daarnaast vragen we iedereen die komt een sneltest te doen van tevoren.)
  • 19.00 tot 21.00 uur online in Zoom

Ben je er online bij? Dan ontvang je van ons een link naar de toolkit, zodat je die online kunt downloaden – waarschijnlijk in januari. Ben je er op locatie bij? Dan ontvang je de toolkit in druk en je krijgt van ons het boek ‘Waarom feminisme goed is voor mannen’ van Jens van Tricht.

Het EquiTeens project is een internationale samenwerking tussen de partnerorganisaties Asocijacija XY uit Bosnië en Herzegovina, Status M uit Kroatië, Poika uit Oostenrijk en Emancipator uit Nederland. Mede mogelijk gemaakt door het Erasmus+ programma van de Europese Unie.
Lees hier meer over het EquiTeens project.

Meld je aan

20211208 EquiTeens Multiplier Event
Ik meld me aan voor...
Ik meld me aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Emancipator
Ik ga akkoord met het privacybeleid van Emancipator