IT STARTS HERE | White Ribbon-Campagnefonds 2020

Met het White Ribbon Campagnefonds steunden we in november en december allerlei leuke activiteiten. Arjan Braaksma vertelt over de abri-campagne IT STARTS HERE van BUROBRAAK. Hier meer foto’s.

N.a.v. het mannenweekend van Emancipator die wij beiden, Jeroen Abels en Arjan Braaksma, hebben mogen meemaken zijn wij deze campagne begonnen. Het heeft ons in contact gebracht met veel deskundige en gedreven mensen van o.a. de UvA, de HvA en de
Knowledgemile, studenten, docenten en anderen. We hebben gaandeweg het campagne budget dat begon met €1500,- kunnen aanvullen tot zo’n €10.000,-. Daar zijn we best een beetje trots op. We hebben tijdens de loop van de Campagne nauw samengewerkt met de OBOV (Our Bodies Our Voice STUDENTBOARD van de UvA) die een belangrijk deel van de content heeft geleverd. Zij hebben de interviews gehouden met onze 3 hoofdpersonen. Dit was een intensief proces waar we over en weer veel van hebben geleerd. De campagne hopen we in 2021 verder uit te kunnen bouwen. We gaan opzoek naar meer budget en organisaties die betrokken willen worden in deze campagne. OBOV student board staat klaar om meer interviews te houden, ook met studenten van andere opleidingen. De Reinward academie heeft laten weten dat er interesse is bij hun voor betrokkenheid bij de campagne. Hopelijk is dit het begin van een campagne die breder ingezet kan worden dan alleen in Amsterdam. Wij zullen hiervoor in januari de eerste volgende stappen gaan zetten.