Orange the World Tilburg | White Ribbon-Campagnefonds 2020

Met het White Ribbon Campagnefonds steunden we in november en december allerlei leuke activiteiten. Laurens Kleijntjens vertelt over de Orange the World Campagne die hij organiseerde met Feniks Emancipatie Expertise Centrum Tilburg.

Op woensdag 2 december is op Omroep Tilburg een speciale uitzending gewijd aan de Orange the World-campagne van de Verenigde Naties. De uitzending staat in het teken van het betrekken van mannen bij de bestrijding van geweld tegen vrouwen. We spreken o.a. met Gulcan, ervaringsdeskundige huiselijk geweld, Rolph Dols, Tilburgse wethouder van emancipatie, Pien Merkx, voorzitter van COC Tilburg, Breda en omgeving, en Laurens Kleijntjens, projectleider van Mans Genoeg bij Feniks. Net als vorig jaar worden er op de markt op het Koningsplein oranje rozen uitgedeeld en Frans van der Meer trakteert ons op een poppensketch. Op de markt kregen we veel ondersteunende reacties van zowel vrouwen als mannen die zich uitspraken tegen gendergerelateerd geweld. Link naar de uitzending.

Een week later op woensdag 9 december organiseerde Feniks i.s.m. Emancipator een online bijeenkomst voor professionals en organisaties i.h.k.v. de Tilburgse insteek van het Deltaplan om jongens en mannen te betrekken bij de bestrijding van geweld tegen vrouwen. Meer info hier.