Straatinterviews in Rotterdam en Tilburg | White Ribbon-Campagnefonds 2020

Met het White Ribbon Campagnefonds steunden we in november en december allerlei leuke activiteiten. Barry de Bruin vertelt over de opnames van straatinterviews voor Boys Won’t Be Boys. De video is nog in de maak.

Op 11 december zijn Matthijs Rijsdijk en Barry de Bruin voor Boys Won’t Be Boys met camera en microfoon de straat op gegaan. In Rotterdam en Tilburg hebben ze mannen gevraagd wie voor hen positieve voorbeelden van mannelijkheid zijn.

Dit leverde persoonlijke gesprekken op over idolen, familieleden, vrienden en liefdes. Elke man die deze vraag gesteld kreeg moest even denken, was is mannelijkheid voor mij eigenlijk? Waar zit het ‘m in dat je je mannelijk voelt? En wanneer en waarom voel je je goed omdat je mannelijk bent?

Veel mannen praten met afstand over mannelijkheid. Het blijkt niet iets wat zij zich voelen te zijn, of het is niet iets waar zij aan voldoen. Ook zijn veel mannen het er over eens dat hun persoonlijke positieve vorm van mannelijkheid niet strookt met de norm. Het zijn niet de stereotype dingen die je goed doen voelen als man. Het gaat over jezelf kennen, keuzes maken waar je trots op bent. Soms gaat het over de elegantie die een goede voetballer aan het spel toe kan voegen. Het gaat over eerlijkheid, of over de kracht om voor iemand te kunnen zorgen. Dat is waar de mannen van Rotterdam en Tilburg over hebben gepraat.