9 december | Deltaplan Tilburg

Woensdag 9 december, 13.00 – 14.00 uur, online

Geweld tegen vrouwen wordt in meer dan negentig procent van de gevallen gepleegd door mannen. Niet alle mannen zijn pleger, maar alle mannen kunnen en moeten bijdragen aan het voorkomen van dit geweld. Emancipator organiseert sinds 2016 de Nederlandse White Ribbon Campagne, om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en de rol van mannen en mannelijkheid daarin, en mannen op te roepen zich uit te spreken. Sinds 2018 werken we aan het ‘Deltaplan voor het betrekken van jongens en mannen bij het voorkomen van gendergerelateerd geweld’: een netwerk van organisaties en individuen met wie we dit onderwerp op de agenda zetten.

Samen met Feniks Emancipatie Expertise Centrum Tilburg werkt Emancipator aan een lokale Tilburgse tak van het Deltaplan. We nodigen organisaties en mannen die zich willen inzetten om geweld te voorkomen uit om daar met ons de nodige volgende stappen in te zetten.

Tijdens deze online bijeenkomst hoor je alles over het Deltaplan en het werken met jongens en mannen om geweld te voorkomen, het werk van Emancipator en Feniks, en wat er in Tiburg al gebeurt, al is gebeurd en de komende jaren nog gaat gebeuren.

De bijeenkomst is gericht op Tilburgse organisaties en professionals maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Programma volgt. Na deze bijeenkomst is er ook een bijeenkomst over accountability in het werken met jongens en mannen, hier meer informatie.

Meld je aan

20201209 Deltaplan Tilburg
Ik wil de maandelijkse nieuwsbrief van Emancipator ontvangen *
Ik ga akkoord met het privacybeleid van Emancipator *