Geweest: eerste netwerkbijeenkomst White Ribbon

De allereerste bijeenkomst van de White Ribbon Campagne was een groot succes! Bijna twintig mensen van een scala aan uiteenlopende organisaties kwamen in Mannencentrum Daadkracht met ons brainstormen over de campagne en hoe we geweld tegen vrouwen kunnen voorkomen. Na een kort voorstelrondje aan de hand van een willekeurige ansichtkaart hebben we het gehad over het werk van Emancipator en natuurlijk over de White Ribbon Campagne. Bezoekers onderbraken het verhaal regelmatig voor een vraag of opmerking. Ben je bijvoorbeeld niet al te laat als je je workshops ter voorkoming van seksueel geweld richt op eind-tieners? Er zijn, bijvoorbeeld, immers ook workshops over consent voor peuters. En wat is psychisch geweld eigenlijk precies?

Na de introductie hebben we het in kleinere groepen gehad over het probleem van geweld tegen vrouwen en mogelijke oplossingen. Iedereen was het er over eens dat bewustwording het belangrijkste wapen is, maar hoe we kunnen zorgen voor meer bewustwording is (helaas!) niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Vroeg beginnen, is het devies, en proberen om met de campagne op RTL te komen. We gaan ons best doen!

Deze bijeenkomst gemist? Op 1 november organiseren we weer een netwerkbijeenkomst, dan in Rotterdam. Lees hier meer, en meld je hier aan!

Naar aanleiding van de #metoo-campagne de afgelopen weken hebben ook het NRC en de Volkskrant ons weten te vinden. Lees hier wat ze schreven over de bijeenkomst: NRCVolkskrant