EMANCIPATOR CAFÉ I.S.M. DOETANK PEER

Is het mannelijke zeepaardje wel zo’n rolmodel?

eMANcipator café 150 procent 150209

11 mei 2015

De laatste jaren verandert er veel in de samenleving, opeens zijn wij een participatiemaatschappij geworden en niemand vraagt zich meer af wat mantelzorg nou eigenlijk is. In die verandering wordt er opnieuw gezocht naar de verdeling van rollen, taken, verantwoordelijkheden en kansen. 

Emancipatie gaat daarmee niet alleen meer over de positie van de vrouw. Maar juist ook over de positie van de man in die nieuwe zorgende samenleving.

Stichting eMANcipator organiseert daarom elk kwartaal een avond voor gesprek en discussie over de emancipatie anno nu. Deze avonden voorzien de stichting van input voor grotere maatschappelijke discussies. Maar het café is er evenzeer voor de bewustwording van de deelnemers – mannen én vrouwen én anderen. Met de uitdaging om na te denken over jouw eigen volgende stappen in deze veranderende maatschappij. Als man, als vrouw, als werkgever, als werknemer, als mens.

Daarom wordt de inhoud en opzet van elk café bepaald door een aantal van de deelnemers aan het vorige café. In dit geval zijn dat Erik, Marcel en Bas, met extra ondersteuning van Lauren en Jeroen van Doetank PEER. Doetank PEER is een Doetank voor no-nonsense happy activism. Door middel van kleine en grotere acties werken de PEER-idealisten aan meer sociale gelijkheid in Nederland. Mannenemancipatie hoort daar natuurlijk helemaal bij.

Op 11 mei gaan wij via een prikkelende stelling en een creatief denkproces met jullie op zoek naar een aantal verbeterpunten voor ‘de man’, naar concrete stappen die wij een dag later al in kunnen zetten. Tevens zullen wij gezamenlijk het zeepaardje fileren om te kijken of we nou iets van hem kunnen leren?

Locatiedoetank peer

De Peper, Overtoom 301, Amsterdam, www.depeper.org

Eten

Bij De Peper kan vooraf een betaalbare heerlijke biologisch-veganistische maaltijd gegeten worden.

Tijd

  • 18.00 inloop.
  • 18.30 eten
  • 19.30 programma
  • 21.30 eind

Aanmelden via deze link: http://goo.gl/forms/7TiKnRmVwp