Emancipator – mijn stage als Research Assistant

Foto-blog-stage-mirthe-kopieHet afgelopen half jaar heb ik met veel plezier bij Emancipator kunnen werken aan mannenemancipatie. De rol van mannen in het emancipatiedebat heeft mij altijd al geboeid. Ik heb een honoursvak gevolgd aan de UvA waarbij wij gasten voor een interview mochten uitnodigen en zo kwam ik bij Emancipator terecht.

Binnen mijn studie ben ik altijd vooral theoretisch bezig geweest en het leek mij leuk om mijn kennis een keer in praktijk te kunnen brengen. Tijdens deze stage heb ik zowel het praktische als het theoretische kunnen combineren. Ik heb meegeholpen een begin te maken voor het bronnenonderzoek, waarbij ik veel literatuur heb gescand over het onderwerp. Daarnaast heb ik mogen helpen bij het organiseren van verschillende evenementen, zoals het Emancipator Café en de Kick Off Meeting. Vooral ook deze praktische dingen vond ik leuk om te doen, omdat ik hier binnen mijn studie nooit mee in aanraking kwam.

Het leukste vond ik dat ik dankzij mijn stage bij Emancipator op verschillende plekken ben geweest waar ik anders waarschijnlijk niet zo snel terecht was gekomen. Ik heb bijvoorbeeld een hele dag inspirerende verhalen mogen aanhoren over emancipatie bij de TEDxWomen in Delft, heb een bijeenkomst helpen organiseren in Brussel en heb zelfs twee keer aanwezig mogen zijn bij een evenement van het European Institute for Gender Equality in het hart van de Europese Unie.

Al met al heb ik dus vooral heel veel leuke dingen gedaan, heb ik het gevoel dat ik me voor een goede zaak heb ingezet en bovenal dat ik erg veel heb geleerd het afgelopen half jaar. Ik vond het heel leuk om de mensen achter Emancipator te ontmoeten en beter te leren kennen en ik hoop ook in de toekomst deel uit te kunnen maken van deze inspirerende organisatie!

Mirthe de Boer