Emancipator ondertekent Schaduwrapportage VN-Vrouwenverdrag

Logo VNOp 20 januari heeft het Netwerk VN-Vrouwenverdrag de schaduwrapportage Unfinished business: Women’s Rights in the Netherlands verstuurd naar het CEDAW-Comité (Committee on the Elimination of All Forms of Discrimination Against Women). Emancipator heeft inhoudelijk input geleverd aan de schaduwrapportage en deze samen met 51 andere Nederlandse organisaties ondertekent.

Naleving van het VN-Vrouwenverdrag
Het VN-Vrouwenverdrag is het belangrijkste internationale verdrag om alle vormen van discriminatie tegen vrouwen te bestrijden. Het CEDAW ziet op de naleving van dit VN-verdrag. Om de vier jaar moeten leden van de Verenigde Naties rapporteren hoe zij de rechten van vrouwen de afgelopen jaren hebben gewaarborgd en wat zij hebben gedaan om de positie van vrouwen te verbeteren. Het Netwerk VN-Vrouwenverdrag verzorgt, naast de regeringsrapportage, een zogenoemde schaduwrapportage namens Nederlandse NGO’s/

Netwerk VN-Vrouwenverdrag
Het Netwerk VN-Vrouwenverdrag is een samenwerkingsverband van verschillende vrouwen- en mensenrechten organisaties en onafhankelijke experts. Emancipator is lid van het kernteam van dit platform. Activiteiten van het Netwerk zijn:

  • bevorderen van informatievoorziening en expertise over het VN-Vrouwenverdrag
  • Lobbyen voor een goede implementatie van het VN-Vrouwenverdrag.
  • Coördinatie van het tot stand brengen van Schaduwrapportages

Meer informatie over het Netwerk VN-Vrouwenverdrag