Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Trainingsweekend voor nieuwe peer educators

4 maart - 6 maart

- Gratis

Als jij je wel eens afvraagt wat voor mannen jij wilt zien in de wereld en hoe jij jongens en mannen kan helpen om deze man te worden, dan heeft Emancipator echt iets voor jou: het trainingsweekend van Emancipator van 4 tot en met 6 maart! 

Al jaren verzorgt Emancipator workshops en training rondom mannelijkheid, genderstereotypen en het voorkomen van gendergerelateerd geweld. Vanwege het grote succes en de vele positieve reacties zijn wij daarom op zoek naar nog meer peer educators. 

Peer educators zijn de vrijwilligers van Emancipator die workshops geven aan jongeren, in het jongerenwerk en aan professionals. Tijdens het trainingsweekend wordt je meegenomen in onze werkwijze, ontvang je tips en tricks voor het werken met groepen en krijg je praktische handvatten, maar niet voordat wij in zijn gegaan op (jouw) mannelijkheidsnormen, elkaar hebben lekker kennen en met elkaar de diepte in zijn gegaan. 

Aan de hand van verschillende toolkits die wij hebben ontwikkelen, werken wij aan het voorkomen van geweld (IMAGINE, EquiTeens), aan het stimuleren van zorgzaamheid en het verbreden van studie- en beroepskeuzes van jongens (Talentontwikkeling van jongens).

Na dit trainingsweekend ben je klaar om als vrijwilliger voor Emancipator aan de slag te gaan en impact te maken op dit super relevante en belangrijke thema!

 

Wie zoeken wij?

  • Mensen die workshops en trainingen namens Emancipator willen geven.
  • We verwachten dat je in 2022 tenminste één keer een workshop voor ons geeft. De eerste workshops die je geeft zullen altijd samen zijn met een meer ervaren vrijwilliger.
    Het weekend en ook het peer educatorschap staan open voor iedereen ongeacht gender of leeftijd. Wel moedigen we met name mannen en mensen die als man gesocialiseerd zijn aan om zich aan te melden, om twee redenen. Ten eerste omdat we juist mannen willen oproepen om hun verantwoordelijkheid te nemen in het bestrijden van geweld en het stimuleren van zorgzaamheid. Ten tweede omdat we gemerkt hebben dat het vooral vrouwen zijn die zich willen inzetten. In een eventuele selectieprocedure zullen we dan ook rekening houden met de samenstelling van de groep.

Praktische zaken

  • Aanvang: Vrijdagmiddag 4 maart, 16:00
  • Vertrek: zondagmiddag 6 maart, rond 17:00
  • Het is in groepsaccommodatie de Elegast in Ubbergen (bij Nijmegen). Het is goed bereikbaar met auto en OV.

De deelname is kosteloos inclusief ontbijt, lunch en diner, thee en koffie, overnachtingen, training en materialen. Als reiskosten een belemmering vormen voor deelname neem dan even contact met ons op.En verder?
Aanmelden kan tot en met 20 februari. Er zijn een beperkt aantal plekken afhankelijk van de coronamaatregelen. Meer informatie daarover volgt. We werken in ieder geval met een QR-code + zelftest en we gaan er van uit dat je je houdt aan deze en eventuele aanvullende maatregelen.
Mochten zich meer mensen aanmelden dan er plekken zijn, dan volgt een selectieronde waarin wij kijken naar je motivatie en de samenstelling van de groep.

Ben je net zo enthousiast als wij? Meld je snel aan via onderstaand formulier!

Meer

De Volkskrant maakte een reportage over onze IMAGINE-workshops. In september organiseerden we een ander trainingsweekend, een verslag daarvan lees je hier, bekijk hier de foto’s om een impressie te krijgen.

Vragen? Mail naar hannah@emancipator.nl.

20220304 Trainingsweekend aanmeldformulier
Identificeer je je als man?
Geen enters gebruiken aub. Daar raakt ons systeem van in de war 🙁
Geen enters gebruiken aub. Daar raakt ons systeem van in de war 🙁
Geen enters gebruiken aub. Daar raakt ons systeem van in de war 🙁
Hoe hoorde je over het trainingsweekend?
Ik meld me aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Emancipator
Ik meld me hiermee definitief aan voor het trainingsweekend en beloof dat ik me uiterlijk 20 februari zal afmelden als ik toch niet kan of wil komen. Als ik me te laat afmeld of zonder afmelding afwezig ben betaal ik Emancipator €100 voor gemaakte kosten.
Ik ga akkoord met het privacybeleid van Emancipator

Gegevens

Begin:
4 maart
Einde:
6 maart
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Emancipator
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Groepsaccomodatie de Elegast
Ubbergen, 6574 AC Nederland + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Begin:
4 maart
Einde:
6 maart
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Emancipator
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Groepsaccomodatie de Elegast
Ubbergen, 6574 AC Nederland + Google Maps
Bekijk de site van Locatie