Laden Evenementen

« Alle evenementen

Inclusiviteit in de praktijk 20 april online-sessie

20 april @ 17:00 - 18:00

Emancipator streeft naar sociale rechtvaardigheid: een duurzame wereld en samenleving waarin iedereen zich in veiligheid, vrijheid en gelijkwaardigheid kan ontplooien. We doen dit door mannen en jongens te betrekken bij genderrechtvaardigheid en door de positie van en ideeën rond mannen en mannelijkheid uit te dagen, terwijl we hen aanmoedigen om zorgzamere vormen van mannelijkheid te verkennen.

Mannen en jongens zijn geen homogene groep. De dagelijkse ervaringen van mannen en jongens zijn heel verschillend. Ze worden mede bepaald door hun diverse identiteiten en daarmee verbonden ervaringen van onderdrukking en/of privilege.

Dit is waar de term “Intersectionaliteit” over gaat, ook wel kruispuntdenken. Intersectionaliteit is een analytisch hulpmiddel om sociale ongelijkheden te begrijpen. Het erkent dat bepaalde individuen te maken hebben met meerdere en elkaar kruisende vormen van structurele ongelijkheid en discriminatie (bv. seksisme, racisme, homofobie, validisme, klassisme enzovoort). Hoewel mannen over het algemeen meer privileges bezitten ten opzichte van vrouwen, zijn het onder mannen nog steeds de witte, cisgender, heteroseksuele, gezonde, middenklasse mannen die meer macht en privileges hebben dan mannen uit gemarginaliseerde groepen.

Lees hier meer en geef je op!

Gegevens

Datum:
20 april
Tijd:
17:00 - 18:00

Locatie

online

Gegevens

Datum:
20 april
Tijd:
17:00 - 18:00

Locatie

online