Laden Evenementen

« Alle evenementen

Mannen betrekken bij sociale veiligheid tijdens de studententijd in Utrecht

16 april, 19:00 - 22:00

18 procent van de vrouwelijke studenten heeft verkrachting meegemaakt. En tweederde van de studenten krijgt te maken met grensoverschrijdend gedrag. Seksueel geweld wordt vooral gepleegd door mannen en hangt sterk samen met mannelijkheidsnormen. Niet alle mannen zijn pleger, maar alle mannen kunnen bijdragen aan het voorkomen van seksueel geweld.

Emancipator en Vidius Studentenunie organiseren op 16 april een workshop voor alle Utrechtse studenten die mannen deel willen maken van de oplossing.

De ‘Let’s talk about Yes’-campagne van Amnesty heeft ook in Utrecht veel stof doen opwaaien. Studentenunie VIDIUS heeft met haar leden een intentieverklaring opgesteld voor het verbeteren van de sociale veiligheid in het Utrechtse studentenleven, en die ook aan de burgemeester overhandigd. Daarmee hebben de studentenverenigingen beloofd om zich actief in te zetten voor het bespreekbaar maken van en het bevorderen van sociale veiligheid.

Maar hoe betrekken we juist ook de mannelijke studenten daarbij? Hoe kunnen wij hen binnen de verenigingen activeren als onderdeel van de oplossing? Hoe stimuleer je juist ook dat zij met elkaar praten over de gedragscode, over de norm en hoe elkaar aan te spreken op gedrag?

VIDIUS gaat daarvoor de samenwerking aan met Emancipator en organiseert een open workshop voor alle studenten (m/v/x) in Utrecht. In de workshops ervaren we zelf hoe het is om met elkaar in gesprek te gaan en krijg je handvatten over hoe zelf ook het gesprek binnen jouw vereniging of studie op gang te brengen.

19.00 Inloop

19.15 Start

22.00 Eind

Voor studenten in Utrecht. Gratis deelname. Meld je aan:

 

20240416workshoputrechtvidius
Ik wil de maandelijkse nieuwsbrief van Emancipator ontvangen
Ik ga akkoord met het privacybeleid van Emancipator

Gegevens

Datum:
16 april
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Buurthuis Het Zand
Pauwoogvlinder 16
Utrecht, 3544DB
+ Google Maps

Organisatoren

Emancipator
VIDIUS

Gegevens

Datum:
16 april
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Buurthuis Het Zand
Pauwoogvlinder 16
Utrecht, 3544DB
+ Google Maps

Organisatoren

Emancipator
VIDIUS