Grensverleggers

Wil jij je samen met andere jongeren uit heel Nederland inzetten voor een positieve verandering in de maatschappij, en tegelijkertijd jouw talenten verder ontwikkelen?
Wordt dan Grensverlegger!

 • Ben jij tussen 18 en 29 jaar oud?
 • Durf jij uit je comfortzone te stappen?
 • Wil jij jouw leiderschapsvaardigheden aanscherpen?
 • Werken aan je communicatie, sociale & culturele vaardigheden, probleem-oplossend vermogen en beter leren samenwerken?
 • En wil jij concreet aan de slag in jouw eigen omgeving?

Met GRENSVERLEGGERS verleg je niet alleen grenzen in jezelf, maar werk je ook aan het tegen gaan van wij versus zij denken. Vaak weten we heel weinig van een ander en blijven we hangen in onze eigen bubbel. Met hoeveel mensen ga jij eigenlijk om die écht anders zijn dan jijzelf? En wat weet je van ze?

GRENSVERLEGGERS brengt groepen jongeren bij elkaar met verschillende achtergronden om de verbinding weer met elkaar aan te gaan en samen toffe projecten op te zetten. Je mag zelf het thema kiezen waarvan jij verandering wilt zien in de wereld.

Sinds 2020 hebben jongeren onder andere projecten opgezet rondom de thema’s: mentale gezondheid, sport en bewegen, gender en seksualiteit, grensoverschrijdend gedrag, discriminatie, diversiteit en inclusie, eenzaamheid, duurzaamheid en klimaat, en meer!

Emancipator is trotse partner van GRENSVERLEGGERS. En niet te vergeten: GRENSVERLEGGERS zijn ook nog eens uitstekend op de hoogte van de ins en outs van mannenemancipatie, dus daar kan je ook een project over doen!

Programma

GRENSVERLEGGERS is een programma waarin je in 10 weken samen met andere jongeren echt het verschil gaat maken door een eigen project op te zetten. Het doel is om met het project nieuwe verbindingen te leggen in jouw eigen omgeving, in co-creatie met jouw gekozen doelgroep en thema. Je krijgt de creatieve vrijheid om invulling te geven aan jouw eigen project. Het kan en mag dus van alles zijn: een product, campagne, expositie, platform, podcast, mini-documentaire, dialoogtafels, sportactiviteiten, of iets anders wat je maar kan bedenken om de impact te creëren die jij voor ogen hebt!

Uiteraard krijg je hiervoor in 5 dagen de trainingen die jou hierin ondersteunen. Zo krijg je trainingen op het gebied van persoonlijk en gezamenlijk leiderschap, dialoog, samenwerking, co-creatie en community building. Tegelijkertijd worden jij en de rest van jouw groep begeleid door een coach bij het realiseren van jouw project. En tot slot, worden na die 10 weken de projectresultaten gevierd tijdens een feestelijk afsluitend event!

Het programma duurt 9 weken (van 15 okt. t/m 17 december 2022)

 • In die 9 weken zet je je gemiddeld 4-6 uur per week in om jouw eigen project/ initiatief op (mag van alles zijn, zoals: podcast, documentaire, activiteit, workshop(s), expositie, evenement, dialoog, etc.)
 • Je krijgt gratis trainingen op locatie (als ze zich aanmelden worden ze deze momenten verwacht):
  – Trainingsdagen 1+2 – zaterdag 15 en zondag 16 oktober (incl. overnachting en eten/ drinken)
  – Trainingsdagen 3+4 – zaterdag 5 en zondag 6 november (incl. overnachting en eten/ drinken)
  – Trainingsdag 5 – zaterdag 26 november (incl. eten en drinken)
  – Afsluitend festival – zaterdag 18 december (hele dag)
Grensverleggers logo

Hieronder sommen wij op wat je van ons kan verwachten:

 • Ontwikkel jouw talenten door te doen;
 • Ontdek meer over maatschappelijke thema’s en doelgroepen;
 • Ga mee op trainingsdagen en leer nieuwe skills;
 • Vergroot jouw netwerk en ontmoet jongeren uit heel Nederland;
 • Geef jouw creativiteit en ideeën die ruimte in het programma;
 • Werk samen met een groep aan jouw eigen project;
 • Maak het positieve verschil dat jij wilt zien in de wereld;
 • Update jouw CV met een certificaat van Community Building en Let’s Talk dialoog voeren;
 • Ontvang een vrijwilligersvergoeding (250,-) voor jouw inzet voor de samenleving;
 • Het programma is kosteloos en aanmelden kan je individueel of met jouw vrienden!

En, ben je al overtuigd?

Aanmelden en meer weten over GRENSVERLEGGERS, check dan de website of Instagram.

GRENSVERLEGGERS valt onder Maatschappelijke Diensttijd van ZonMW. Wil je meer weten over Maatschappelijke Diensttijd, ga dan naar www.doemeemetmdt.nl of check Instagram.com/doemeemetmdt