Handelingsperspectief mannenemancipatie

Emancipatie, dat gaat toch over vrouwen? Absoluut niet. Want of het nu gaat om herverdeling van arbeid en zorg, geweld, seksualiteit of seksuele diversiteit, de veranderende positie van jongens en mannen speelt vrijwel altijd een belangrijke rol. Hoe kunnen we in de brede zin in beleid, interventies, projecten en onderzoek werken met mannen, mannelijkheid en mannenemancipatie? Mannenemancipatie is een kans voor mannen om een eind te maken aan genderongelijkheid en  onderdeel te zijn van de oplossing.

Het Handelingsperspectief Mannenemancipatie is een overzicht met achtergrondinformatie, overzichtelijke infographics en een set tips en aanbevelingen waarmee professionals, organisaties en beleidsmakers mannenemancipatie kunnen bevorderen. Ondanks de veelzijdigheid van het mannenemancipatie, dienen de gegeven tips als handvatten om in uw werkveld concreet met mannenemancipatie aan het werk te gaan. Klik op de buttons voor al onze thema’s.

Project Mannenemancipatie 2.0

Het Handelingsperspectief Mannenemancipatie is in 2016 ontwikkeld binnen het project Mannenemancipatie 2.0. Dit project is gestart in december 2014 en kende drie delen:

  1. De doorontwikkeling, versterking en facilitering van het netwerk Man 2.0, inmiddels omgedoopt tot MenEngage NL. Het netwerk voor organisaties en individuen die zich bezig (willen) houden met (aspecten van) mannenemancipatie.
  2. Internationalisering: de uitwisseling van expertise en ervaringen op het terrein van mannenemancipatie op internationaal niveau (Europees en wereldwijd)
  3. Ontwikkeling Handelingsperspectief mannenemancipatie voor beleidsmakers, organisaties en professionals in Nederland.

Het project Mannenemancipatie 2.0 is tot stand gekomen door financiering van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Oranje Fonds.

Tips? Op de hoogte blijven?

Heeft u tips of suggesties? Neemt u dan contact met ons op via ons contactformulier. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten: schrijft u zich dan in voor de digitale nieuwsbrief op de homepagina.