Hoe gaat het met MenEngage Europe? Decemberupdate

Het einde van het jaar komt in zicht, tijd voor wat updates van MenEngage Europe!

Drie jaar funding voor MenEngage Europe!

Zoals eerder werd bericht, zal MenEngage Europe het nieuwe jaar goed ingaan, met een driejarige subsidie van de Oak Foundation. Oak is in 2018 (tot maart 2019) een belangrijke donor geweest voor het versterken van het MEE-netwerk. Dankzij hun bijdrage hebben we een secretariaat kunnen aanstellen, eind 2018 een nieuwe ledenbijeenkomst kunnen organiseren en zijn er consultants ingehuurd voor aanbevelingen voor het netwerk met betrekking tot de organisatiestructuur en mogelijkheden voor fondsen. In de zomer van dit jaar is MEE verder in gesprek gegaan met Oak om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor verlenging van de funding. Eind van de zomer kwam dan het fantastische bericht dat ze graag met ons verder willen gaan en MEE als een belangrijke strategische partner zien; een scherpe, progressieve kracht en belangrijke toevoeging aan hun ‘familie.’

MÄN zal vanaf 2020 het nieuwe secretariaat gaan begeleiden

Aan het einde van oktober dit jaar kwam de Steering Committee samen in Amsterdam om de toekomstige driejarige subsidie te bespreken. Een van de beslissingen was het uitbreiden van het secretariaat naar 1,5 fte om het netwerk verder te kunnen versterken. Besloten werd om organisaties uit de Steering Committee de kans te geven zichzelf verkiesbaar te stellen voor het begeleiden van dit nieuwe secretariaat van twee mensen. Emancipator heeft het met plezier vanaf augustus 2018 gedaan en zal vanaf 2020 het stokje overdragen aan MÄN in Zweden!
De Steering Committee zal later nog beslissen over het co-coördinatorschap van het netwerk.

Vertrek Floor bij MenEngage Europe

Voordat de nieuwe ‘host’ van het secretariaat werd gekozen, heeft Floor de beslissing genomen om met haar werkzaamheden voor MenEngage Europe te stoppen. Een lastige beslissing. Floor is ontzettend dankbaar voor de afgelopen tijd bij MenEngage Europe; voor de evenementen die ze heeft mogen organiseren, de mensen die ze daar heeft ontmoet en het opdoen van ervaring met het ‘runnen’ van een netwerk zoals MEE. Ze hoopt in de toekomst nog veel met MenEngage én Emancipator in contact te blijven. Wij wensen haar het beste!