IMAGINE-nieuws

In het eerste kwartaal van 2019 heeft het IMAGINE-team 24 workshops mogen verzorgen aan ruim driehonderd jongeren op scholen en binnen het jongerenwerk. Nu zitten we op de helft van het tweede kwartaal en staat de teller inmiddels op vijftien workshops: een totaal van 39 IMAGINE-workshops dit jaar!

En we zijn nog niet klaar, want er zijn nog ruim acht weken tot aan de zomervakantie!

Graag komen wij met ons IMAGINE-team aan peer educators (voorlichters) bij jouw organisatie of onderwijsinstelling langs om met jongeren, tussen de 12 en 30 jaar, te werken aan het doorbreken van stereotypen en het voorkomen van geweld.

Vandaag de dag zien we nog veel vormen van geweld, waar met name meisjes en vrouwen alledaags mee te maken krijgen. Denk aan onder andere naroepen, grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie. Vooral jongens en mannen kunnen hier een belangrijke rol in spelen en onderdeel zijn van de oplossing. Het is daarom belangrijk om de sociale norm positief te veranderen, en daar dragen we met IMAGINE aan bij!

 

‘’De man wordt gezien als sleutel en de vrouw als slot. Als een man meerdere sloten kan openen is hij een masterkey, maar als een slot door meerdere sleutels geopend kan worden is zij defect. Ik vind dat echt nergens op slaan!’’

-Jongere

De IMAGINE-workshop werkt op interactieve wijze met groepen jongeren aan de thema’s: gender en sekse, seksualiteit en relaties, grenzen en consent, mannelijkheid en (het voorkomen van) geweld.

 

‘’Eigenlijk zou ik het heel fijn vinden als wij jongens zorgzamer zouden zijn met elkaar. We hebben het nooit over onze emoties, als we het fijn hebben of ons goed voelen, en dat zou ons heel erg helpen.’’

-Jongere

Ben jij of ken jij iemand die interesse in een workshop? Of wil je meer informatie? Stuur een mail naar: imagine@emancipator.nl.