KICK OFF MANNENEMANCIPATIE 2.0

Emancipator organiseert op 11 juni een bijzondere bijeenkomst over mannen en emancipatie. We nodigen jullie uit om te participeren in het vormgeven van mannenemancipatie 2.0. We nodigen voor deze dag mensen uit die met jongens en mannen werken, met meisjes en vrouwen en professionals die zich juist bezighouden met diegenen die zich niet thuis voelen bij de tweedeling tussen mannen en vrouwen. Doe je mee?

We willen graag van jullie weten wat er nodig is op het gebied van mannenemancipatie, binnen jullie organisatie, voor jullie doelgroep, rond het thema waar jullie aan werken. Wat werkt bij jullie? Wat kunnen professionals, organisaties en beleidsmakers in jullie ogen doen om mannenemancipatie te bevorderen? Wat hebben jullie van hen nodig? We kijken ernaar uit hierover jullie gedachten hierover te horen.

Voel je vrij om deze uitnodiging te verspreiden onder andere mogelijk geïnteresseerden.

Meld je uiterlijk 4 juni aan via deze link.

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • Datum Donderdag 11 juni 2015
 • Tijd 9.00 – 18.00
 • Plaats Broedplaats Lola Luid – Schipluidenlaan 14 – 1062 HE Amsterdam
 • Bereikbaarheid Op loopafstand van trein- en metrostation Burgemeester Lelylaan. Vlakbij afslag Osdorp van de A10 (let op: betaald parkeren)
 • Kosten Gratis – Let op: voor het organiseren van deze bijeenkomst maken wij kosten. Als je je aanmeldt rekenen we op je. In geval van ‘no show’ zullen we de kosten voor catering à 25 Euro aan je doorberekenen.
 • Inclusief Koffie, thee, lunch en borrel

Contact info@emancipator.nl of 0643083686

PROGRAMMA

 • 09.00 Inloop met koffie/thee
 • 09.30 Plenaire opening en vaststellen van de agenda
 • 10.45 Subsessies waarin iedereen actief kan meepraten
 • 13.00 Lunch
 • 14.00 Subsessies
 • 15.30 Samenvatting en conclusies
 • 17.00 Borrel
 • 18.00 Einde

Na afloop van de Kick Off is het mogelijk om ter plekke bij Thúskomme een dagmaaltijd te nuttigen voor €10,-. Hiervoor kan je reserveren door minimaal twee dagen van tevoren een e-mail te sturen naar info@thuskomme.nl o.v.v. ‘reservering dagmaaltijd 11 juni’ (geef hierbij aan of je vegetariër bent of niet).

WERKWIJZE

We hebben ervoor gekozen op deze dag te werken met de methode Open Space Technology. Dit is een methode die ruimte geeft voor maximale participatie en ruimte, zodat wat jij belangrijk vindt over mannenemancipatie gehoord kan worden.

Wat je vooraf moet weten?

Deze methode:

 • Laat de agendapunten over aan jullie, de deelnemers, met betrekking tot ons onderwerp. En daardoor krijgt iedereen de ruimte om de voor hen belangrijke punten te bespreken.
 • Geeft deelnemers veel mogelijkheden om verbindingen te maken met andere mensen die dit thema ook na aan het hart hebben liggen.
 • Geeft deelnemers de vrijheid van de ene naar de andere sessie te gaan, zodat je op ieder moment op zoek kunt gaan naar wat jou boeit en waar jij denkt de beste bijdrage te leveren.
 • Levert een schriftelijke rapportage van elke sessie op de muur, zodat je meteen op de hoogte kan blijven van waar je niet bij was.

Op de dag zelf komt de uitleg over hoe we dit doen met elkaar, we vragen je je te laten verrassen.

De dag wordt begeleidt door Marianne Aal en Doris Gottlieb van Contorno Consulting.

UITKOMSTEN

De uitkomsten van de dag worden gebruikt voor de ontwikkeling van een Handelingsperspectief Mannenemancipatie met concrete aanbevelingen voor het bevorderen van mannenemancipatie voor professionals, organisaties en beleidsmakers. Het Handelingsperspectief wordt in de loop van 2016 als online publicatie gepresenteerd.

Als het goed is leidt deze bijzondere dag ook tot meer samenhang tussen mensen, organisaties en thema’s op het gebied van mannenemancipatie. Zo krijgt het Netwerk Man 2.0 vorm. Waarschijnlijk levert de dag iedereen een heleboel inzicht en inspiratie op. En wellicht ontstaan er ook nieuwe samenwerkingsverbanden.

EMANCIPATOR EN MANNENEMANCIPATIE

Emancipator geeft als Nederlandse organisatie voor mannen en emancipatie een positieve draai aan de veranderende rol van jongens en mannen in de samenleving. Emancipator richt zich met het Project Mannenemancipatie 2.0 op het ontwikkelen en versterken van Netwerk Man 2.0, en op het ontwikkelen van een Handelingsperspectief met concrete aanbevelingen voor mannenemancipatie voor professionals, organisaties en beleidsmakers. Het Netwerk Man 2.0 wordt gevormd door degenen die zich in Nederland met jongens, mannen en emancipatie bezig (willen) houden. Het handelingsperspectief krijgt vorm in een online publicatie met praktische tips voor iedereen die mannenemancipatie wil bevorderen.

Mannenemancipatie gaat over het verbeteren van de positie van mannen en vrouwen door het veranderen van de bestaande verhoudingen tussen de seksen. Hiervoor is het nodig om te komen tot een zodanige transformatie van mannelijkheid dat jongens en mannen zich meer tot mens kunnen ontwikkelen en nieuwe, positieve rollen innemen in de samenleving van de 21e eeuw. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over vraagstukken rond de combinatie van arbeid en zorg bijvoorbeeld, over vaderschap, opvoeding, over relaties en seksualiteit, over participatie, over geweld en agressie, over seksuele diversiteit, over lichamelijke en geestelijke gezondheid. Mannenemancipatie levert een belangrijke bijdrage aan de emancipatie van meisjes en vrouwen en is goed voor jongens en mannen zelf. Emancipator ziet mannen als deel van de oplossing voor persoonlijke en maatschappelijke problemen en uitdagingen.