Man, Oh Man | Boekpresentatie Wat voor man wil jij zijn? 16 juni in Tivoli Vredenburg

Wat is mannelijkheid anno 2023?

16 juni, 20.00-21.30 in Cloud Nine, TivoliVredenburg, Utrecht

Meer informatie en kaarten

Het boek Waarom feminisme goed is voor mannen wordt dit jaar in een nieuwe editie uitgeven onder de titel Wat voor man wil jij zijn? Waarom feminisme en mannen elkaar nodig hebben. Dat vieren we met een feestelijke boekpresentatie in samenwerking met TivoliVredenburg en uitgeverij AtlasContact!

Als het over mannen en mannelijkheid gaat de laatste jaren, dan lijkt voorop te staan wat allemaal niet meer zou mogen – en toch nog steeds gebeurt. Mannelijkheid krijgt soms het label ‘toxisch’, en influencers zoals Andrew Tate propageren dat mannen zich moeten afzetten tegen een maatschappij die hen ‘geen man meer laat zijn’. Maar wat betekent man-zijn anno 2023? In wat voor wereld willen we eigenlijk leven? En wat betekent dat voor mannen en mannelijkheid?

Aan de hand van de vragen ‘Wat voor man wil jij zijn?’, en ‘Wat voor mannen willen we zien in de wereld?’ gaan we met elkaar in gesprek over de veranderende rol van jongens, mannen en mannelijkheid in de wereld.

Auteur Jens van Tricht geeft een korte lezing over waarom mannen en feminisme elkaar nodig hebben, Anja Meulenbelt schetst hoe en waarom het voor íedereen belangrijk is dat mannen emanciperen, Mariëtte Hamer, regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, vertelt over de bijdrage die mannen kunnen leveren, kleinkunstenaar ‘Bovenste Knoopje Open’ en woordkunstenaar Kevin Groen delen hun gedachten en ervaringen met het thema, én panelleden Haroon Ali, Milio van de Kamp gaan met elkaar in gesprek over wat dit alles betekent voor henzelf en voor de verschillende soorten mannen en mannelijkheden in de samenleving. De avond wordt gemodereerd door Dounia Jari.