MenEngage Europe (MEE) updates

Breaking the Cycle & MenEngage

Voor het Breaking the Cycle project, waar Emancipator deel van uitmaakt, kwamen deelnemers uit Samoa, India, Spanje, Madagaskar en Sri Lanka in mei naar Amsterdam voor een study visit. Een aantal van hen zijn met hun land ook verbonden met MenEngage, zoals Samitha Sugathimala uit Sri Lanka (zie foto’s).

                 

Jens (coördinator MEE) en Samitha            Floor (MEE secretariaat) en Samitha

Global Board Meeting MenEngage

In de maand juni was de Global Board Meeting van de MenEngage Global Alliance in Beirut, Lebanon. Drie leden van MenEngage Europe vertegenwoordigden hier de Europese regio en er werd onder andere hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het derde ‘Global Symposium on Engaging Men and Boys in Gender Equality’ van MenEngage in 2020.

  

‘Boys in Care Work’ conferentie

Op 21 juni vertegenwoordigde Jens zowel MenEngage Europe als Emancipator op de ‘Boys in Care Work’ conferentie in Florence, gericht op “supporting boys in atypical educational and vocational choices.”

MEE’s ‘Fatherhood and MenCare’ meeting

Verder wordt er een ‘Fatherhood and MenCare’ meeting na de zomer in oktober georganiseerd, door een van onze leden, Poika. De meeting vindt in Wenen plaats en wordt gefinancierd door de Oak Foundation (Eastern Europe) en Promundo-US. Op de bijeenkomst zullen 40 deelnemers (met de focus op de centraal- en Oost-Europese regio) samenkomen met lokale onderzoekers en activisten om kennis, ervaringen en expertise over vaderschap, mannen en zorg te delen.
De meeting is ook deel van de MenEngage Europe activiteiten voor 2019 en brengt daarmee ook vertegenwoordigers van het MEE netwerk samen. Een mooie gelegenheid voor MEE leden en anderen om van elkaar te leren, ‘good practices’ uit te wisselen, te netwerken en de banden te versterken tussen organisaties die zich bezighouden met het transformeren van mannelijkheid.