MenEngage Europe (MEE) updates

Nadat we tijdens de zomer groot nieuws kregen over de goedkeuring van onze funding aanvraag, komt de Steering Committee eind oktober in Amsterdam bij elkaar om deze funding te gaan bespreken; wat voor activiteiten willen we plannen, wat gaan we het eerste jaar doen, wie doet wat, wat is er nog meer nodig aan staf en netwerk versterking en hoe ontwikkelen we ons strategisch plan verder? Ook zal de organisatie van onze volgende ledenbijeenkomst in oktober 2020 aan bod komen.

Onze Fatherhood and MenCare bijeenkomst in samenwerking met Poika en gesponsord door Promundo vindt over twee weken plaats in Wenen. Er zullen 50 deelnemers aanwezig zijn vanuit vooral de Oost-Europese regio en ook MenEngage Europe leden zullen aanwezig zijn. Samen zullen we onze ervaringen en expertise op het gebied van caring, toxic and transforming masculinities uitwisselen en geven verschillende deelnemers ook zelf workshops en presentaties over vaderschap, mannen en zorg, verlof, rapportages, etc. Het belooft een interessante meeting te worden!

Onze Youth werkgroep is op het moment bezig met het verzamelen van informatie over jeugdwerk m.b.t. gendergelijkheid in de Europese regio, om te gebruiken als input voor de MenEngage Global Youth Strategy. En de voorbereidingen voor een accountability training zijn van start gegaan, die  waarschijnlijk begin volgend jaar zal plaatsvinden. Meer informatie volgt nog.

Heb je vragen of opmerkingen? Mail dan het MEE secretariaat via menengageeurope@emancipator.nl