MenEngage Europe updates

Er zijn een aantal interessante ontwikkelingen aan de gang bij MenEngage Europe. Op het moment zijn we bezig met het afronden van een profielen bestand van al onze leden, bijna 70 totaal! In dit document kunnen leden contact informatie van elkaar vinden, de missie, visie, werkgebieden en focus thema’s. Op deze manier krijgen we als MenEngage Europe een mooi overzicht van wie onze leden zijn en wat ze doen!

Verder organiseert MÄN uit Zweden (een van de MenEngage Europe leden) in mei een study visit in Stockholm over geweldspreventie. Ook andere leden van MenEngage Europe zullen hierbij aanwezig zijn om ervaringen te delen en met elkaar in discussie te gaan over mannelijk geweld tegen vrouwen en geweldspreventie; wat zijn de ‘learned lessons’ en hoe kunnen we onze kennis en netwerken met betrekking tot geweldspreventie verbreden?

MenEngage Europe is ook bezig met het maken van een brochure voor financiers, vrouwenrechten organisaties en andere geïnteresseerden in het betrekken van mannen en jongens in gendergelijkheid. Leden kunnen input geven voor een word cloud door aan te geven welke woorden in hun opkomen als ze aan MenEngage denken.

Tot slot worden ook onze communicatie kanalen ontwikkeld. Zo hebben we een ‘members only’ Facebook groep aangemaakt, maar zijn we nog steeds ook voor iedereen bereikbaar op onze Facebook pagina en de publieke Facebook groep. Join us!