Aflevering 2.6: Lhbti-geweld, mannelijkheid & Black queer joy. Met Naomie Pieter.

Daar zijn we weer, met aflevering zes! In deze aflevering gaan we het hebben over lhbti-geweld en de rol van mannen/mannelijkheid hierin. En deze week hebben we toch een fantastische gast! Hen is de chairperson van Womens March Nederland, de co-founder van Black Queer & Trans Resistance en de founder van Black Pride NL én Pon Di Pride. Dat is niemand minder dan Naomie Pieter.

Verder liep Daniël zijn traditionele genderrol zeer op rolletjes tijdens zijn mini-vakantie, is de cirkel rond en heeft Rocher nu ook zijn yo-bro-moment gehad en merken Naomie en Rocher op dat cisgender heteromensen soms hun proberen te versieren en is hun voornaamste reactie: “Huh?!”

Deze aflevering is tot stand gekomen in samenwerking met het White Ribbon Campagnefonds van Emancipator. Wat voor man wil jij zijn om gendergerelateerd geweld te voorkomen?

In de aflevering hebben we een aantal statistieken opgenoemd over de incidentie van lhbti-geweld. Voor een wat meer alomvattend overzicht is deze publicatie van Movisie te lezen. Daarnaast citeerden we Laurens Buijs uit een interview, dat overigens niet in het Parool stond maar op de website van de UvA, die is hier te lezen.

Luister naar Nee Man!