Nieuwe fase voor IMAGINE

IMAGINE is een nieuwe fase ingegaan. Met een enthousiaste nieuwe groep peer educators geven we de komende maanden tientallen workshops in Amsterdam, in opdracht van de gemeente. De vraag naar ons werk met jongens en mannen blijkt enorm, dus pakken we nu ook door met Kick Off bijeenkomsten voor beleidsmakers en professionals. Het is belangrijk om alle jongeren in Amsterdam te bereiken, en daarbij ook hun omgeving structureel mee te nemen.

Kick-off IMAGINE Amsterdam

In mijn stadsdeel gaat 40% van de Amsterdamse jongeren naar school, ongeveer 16.000 leerlingen. Hoe gaan we met hen dit gesprek voeren?”

Deze vraag, na afloop van de Amsterdamse Kick-Off van ons IMAGINE project op woensdag 6 februari 2019, vatte het gevoel samen dat er in onze bijeenkomst ontstond. Aan de ene kant de inspiratie en de wil om met jongeren in gesprek te gaan over seksueel en gender gerelateerd geweld, over consent, over vrouwelijkheid, mannelijkheid en zo veel meer.

We hebben met de aanwezigen gekeken naar de noodzaak, naar de thema’s en de specifieke vraagstukken die spelen in Amsterdam. Dat zijn er meer dan wij met IMAGINE aankunnen. In 2019 kunnen wij waarschijnlijk zo’n 750 tot 1.000 jongeren bereiken. Dat is maar een deel van de jongeren en in één workshop kan je maar een deel van de onderwerpen bespreken. Voor de andere aanwezige organisaties en hun prachtige initiatieven geldt dat net zo.

Daarom was dit niet alleen een kick-off van ons project, maar vooral ook het aanbod en de oproep naar de anderen om samen te werken aan een groter bereik, aan onderlinge uitwisseling en aan het vergroten van het draagvlak en de middelen om dit samen in Amsterdam te doen.

Er is veel te doen. Maar we hebben er zin in!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie