Orange the World

Op 25 november barst de wereldwijde Orange the World campagne weer los! Daarmee vraagt UN Women jaarlijks aandacht voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen. In Nederland gebeurt dat op grotere schaal dan ooit tevoren; meer dan 200 gemeenten, 9 provincies en tientallen organisaties doen mee door een gebouw of object oranje uit te lichten, een Orange the World vlag uit te hangen of op sociale media aandacht te vragen.

De Nederlandse Orange the World campagne wordt op 25 november afgetrapt en is dan live online te volgen: tussen 18.30 en 19.45 uur via de live stream. Met bijdragen van de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, en de ministers Kaag en Van Engelshoven, over de achtergrond van de Orange the World campagne, de rol van mannen, geweld tegen vrouwen in de openbare ruimte en het belang van melden. Met ook Emancipator-directeur Jens van Tricht.

Emancipator werkt aan het betrekken van mannen bij het voorkomen van geweld

Geweld is sterk verbonden aan mannelijkheidsnormen: de verwachtingen die de wereld heeft van mannen, en de manier waarop jongens leren dat zij man moeten zijn. Om geweld te voorkomen is het belangrijk om te laten zien en te erkennen dat veruit het meeste geweld wordt gepleegd door mannen, en dat mannen een essentiële rol te spelen hebben in het voorkomen ervan.

Emancipator werkt aan het betrekken van mannen bij het voorkomen van geweld in verschillende projecten.

White Ribbon Campagne

Ieder jaar tussen 25 november en 10 december voeren de White Ribbon Campagne, waarmee we mannen oproepen zich uit te spreken tegen geweld. Dit jaar rond het thema ‘Be the (hu)man you wish to see in the world’. Wat voor mannen hebben we nodig voor een wereld zonder geweld? Wat voor man wil jij zijn?

IMAGINE

Met IMAGINE geven we met een team vrijwillige peer educators workshops aan jongens en jonge mannen over gender, mannelijkheid en (het voorkomen van) (seksueel) geweld. Lees meer en boek een workshop, of word peer educator!

Deltaplan

Het ‘Deltaplan voor het betrekken van jongens en mannen bij het voorkomen van gendergerelateerd geweld’ is een brede maatschappelijke beweging van organisaties, die jongens en mannen wil betrekken bij de strijd tegen gendergerelateerd geweld. Al meer dan veertig organisaties sloten zich aan. Doe je mee?

Mannenberaad

Het Mannenberaad biedt mannen raad, advies en een platform om elkaar bij te staan. Zo kunnen we problemen opgelost worden voordat ze te groot worden. En zo kunnen we geweld voorkomen.

Meer weten?

Volg onze nieuwsbrief, neem contact op, of volg ons op socials:
Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn.