Over ons

Emancipator is de Nederlandse organisatie voor mannen en emancipatie op thema’s, zoals geweld, arbeid & zorg, seksualiteit en seksuele diversiteit. In beleid, programma’s en projecten is steeds meer aandacht voor jongens en mannen, zowel in Nederland als in de rest van de wereld. Veelal is hierbij sprake van een enorm gefragmenteerd speelveld. Emancipator verzamelt en ontsluit de kennis, verbindt de professionals en streeft naar een gemeenschappelijke visie op mannenemancipatie. Emancipator is lid van het internationale MenEngage netwerk en faciliteert de Nederlandse tak van dit netwerk: MenEngageNL. Dit netwerk bundelt Nederlandse organisaties, professionals en individuen die zich inzetten voor mannen en emancipatie.

Deskundigheidsbevordering

Emancipator organiseert expertmeetings en verzorgt trainingen over mannen en emancipatie. Hierbij zijn themabijeenkomsten en modulen mogelijk over de volgende onderwerpen: Mannen en emancipatie algemeen, Arbeid en Zorg, Geweld, Seksualiteit en Seksuele Diversiteit. De bijeenkomsten kunnen zowel binnen organisaties als open inschrijving zijn.

Dialoogbijeenkomsten

Emancipator organiseert en faciliteert – in samenwerking met organisaties in het land – laagdrempelige dialoogbijeenkomsten voor algemeen publiek, om in een veilige, informele sfeer gedachten en ervaringen m.b.t. emancipatie uit te wisselen.

Missie en visie

Emancipator streeft naar sociale rechtvaardigheid, naar een duurzame wereld waarin iedereen zich in veiligheid, vrijheid en gelijkwaardigheid kan ontplooien en ontwikkelen. Mannenemancipatie en vrouwenemancipatie gaan daarbij volgens ons hand in hand.

Beleidsdocumenten

Onze beleidsdocumenten, jaarverslagen en jaarrekeningen vindt u hier.

Contactgegevens

Bezoekadres:President Allendelaan 719, 1068 VN Amsterdam
Postadres:Weesperzijde 110Q, 1091 EN Amsterdam
Mail:info@emancipator.nl
Telefoon:+31 6 43 08 36 86
  
KVK:60480165
Bank:NL75 TRIO 0212 1924 93
RSIN:853929130

Contactformulier

3 + 1 = ?