Over ons

Emancipator werkt aan het veranderen van de positie en houding van mannen voor meer sociale rechtvaardigheid. Dit doen we op de gebieden van geweld & veiligheid, arbeid & zorg, seksualiteit en seksuele diversiteit.

Wat is mannenemancipatie?

Emancipatie, dat gaat toch over vrouwen? Absoluut niet. Want of het nu gaat om verdeling van arbeid en zorg, geweld en veiligheid, seksualiteit of seksuele diversiteit, de positie van jongens en mannen speelt vrijwel altijd een belangrijke rol. Mannenemancipatie is met een andere blik te kijken naar de rol van en voor mannen.

Hoe pakken we het aan?

Binnen de thema’s arbeid en zorg, geweld en veiligheid, seksualiteit of seksuele diversiteit adresseren we waar de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen zit. We creëren bewustzijn over de effecten van genderongelijkheid en leggen uit wat mannen te winnen hebben bij meer gendergelijkheid. Daarnaast geven we aan welke rol mannen kunnen hebben bij het oplossen van deze emancipatievraagstukken.

Door het uitvoeren van projecten, het plegen van interventies en het stimuleren van onderzoek over de rol van mannen geen we mannen meer kansen om te zorgen, op te komen tegen geweld, stereotypen te doorbreken en hun eigen seksualiteit te definiëren.

Mannenemancipatie maakt een eind aan genderongelijkheid voor mannen, vrouwen en alles daartussenin.

Missie en visie

Emancipator streeft naar sociale rechtvaardigheid, naar een duurzame wereld waarin iedereen zich in veiligheid, vrijheid en gelijkwaardigheid kan ontplooien en ontwikkelen. Mannenemancipatie en vrouwenemancipatie gaan daarbij volgens ons hand in hand.