Informatie voor de pers

Algemene informatie over Emancipator

Emancipator is de enige organisatie in Nederland die zich expliciet richt op het betrekken van jongens, mannen en mannelijkheid bij gendergelijkheid. Dat is hard nodig, want in gesprekken over vraagstukken en problemen waarbij gender een rol speelt, gaat het vaak over vrouwen en lhbtqia+ personen, terwijl de kern van het probleem al te vaak zit in knellende mannelijkheidsnormen. Om gendergelijkheid te bereiken moeten ook mannen veranderen. Mannenemancipatie gaat over de bijdragen van mannen aan de emancipatie van vrouwen en over de bevrijding van mannen uit traditionele mannelijkheden. We werken in allerlei projecten aan het voorkomen van gewelddadige mannelijkheid, het stimuleren van zorgzame mannelijkheid en het normaliseren van seksuele en gender-diversiteit.

Emancipator in de media

Emancipator mengt zich actief in het debat over gendergelijkheid en verschijnt regelmatig in de media. Hier vind je een overzicht van eerder verschenen artikelen in binnen- en buitenland.

Contact

Op zoek naar expertise of een interview? Neem gerust contact met ons op. Bel met Jip: +31 6 83561841, mail naar info@emancipator.nl, of vul het formulier hieronder in.

Contact_pers