Relaxed met je Ex

Soort: avondtraining
Doelgroep: gescheiden vaders
Doel: gescheiden vaders een betere relatie laten opbouwen met de moeder van hun kind(eren) krijgen, zodat ze betrokken kunnen blijven bij de opvoeding van hun kinderen op een liefdevolle en inspirerende manier
Setting: de training wordt gegeven op locatie die door de organisatie wordt bepaald en waar de vaders heen kunnen komen
Duur en kosten: gratis
Niveaus
: individueel, relationeel/interpersoonlijk, gemeenschap

Tijdens deze interventie in de vorm van meerdere avondtrainingen, leren gescheiden vaders op een bewuste liefdevolle manier om te gaan met hun ex.
Zo leren zij bijvoorbeeld op andere manieren te reageren op situaties die bij hen machteloosheid, frustratie en woede oproept. Wanneer de vaders een zoon hebben, zijn ze ook gelijk het voorbeeld van hoe je als vader/man met je ex-partner omgaat op een geweldloze manier.

Deelnemers leren zichzelf en hun gedrag kennen en worden zich bewust van hun ervaringen en gevoelens door deze met de groep te delen. Ze leren hoe ze hun emoties een plek kunnen geven en hoe ze verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun gedrag. Ze worden zich bewust van het feit dat wanneer zij een goede band hebben met de moeder van hun kinderen, zij vaak beter en meer betrokken kunnen blijven bij de ontwikkeling en opvoeding van hun kinderen, op een inspirerende en meer liefdevolle manier.

De interventie gaat in op de thema’s stereotypen, vooroordelen, mannelijkheid en mannelijkheidsnormen en relatiedynamiek tussen man en vrouw.

Vader Visie maakt gebruik van bewezen methodieken die vertaald zijn naar een training. Ook maken zij veel gebruik van eigen ervaringen en expertises.

Naam methodiek: Relaxed met je Ex
Organisatie: Vader Visie
Plaats: Soest
Contactpersoon: Patrick Timmermans
E-mail: patrick@vadervisie.nl
Website: www.vadervisie/relaxedmetjeex