Het project Mannenemancipatie Rotterdam is van start gegaan! 

Afgelopen woensdag hebben wij met een gezelschap vol kennis, de aftrap genomen. Na een korte introductie en een kennismakingsronde zijn we met een diverse groep aan professionals de diepte in gedoken. Wat betekent mannenemancipatie voor jou? Wie zijn hier al mee bezig en wie moeten we hierbij betrekken om een sterk netwerk te kunnen opbouwen voor de samenleving van morgen? 

Waar we voor de lunch nog terug keken naar de geschiedenis van het mannenemancipatie in Rotterdam, waren we na de lunch al bezig met de toekomst. Tijden veranderen, sommige dingen blijven hetzelfde en sommige dingen nemen weer andere vormen aan. Wat kom je tegen als je als man gesocialiseerd ben in Rotterdam? Denk bijvoorbeeld aan thema’s als arbeid en zorg, relaties en seksualiteit, geweld en veiligheid of gender en diversiteit. 

Uit de de bijeenkomst kwamen er verschillende dingen naar voren, van het messen-geweld onder jongeren en straatintimidatie tot aan het gesprek over mannen als zorgmijders. Mannen zijn vaak zowel dader als slachtoffer en de hele samenleving ondervindt de gevolgen hiervan. Waar kan jij bijdragen aan de oplossing en wat heb je daarvoor nodig? Na een interactieve brainstorm zijn we al een heel eind gekomen maar, we zijn nog lang niet klaar! 

We gaan graag nog dieper de materie in en dat willen we graag samen met jou doen tijdens onze werkconferenties op 18 en 19 oktober! We nodigen je graag uit om met ons mee te denken en te bouwen aan een netwerk waarmee we Mannenemancipatie in Rotterdam op de kaart kunnen zetten. Daarnaast ben je ook van harte welkom op onze slotbijeenkomst van 5 december waar we onze bevindingen graag met je delen. 

Je kunt je inschrijven via de volgende link:

https://www.emancipator.nl/aanmeldpagina-mannenemancipatierotterdam/

Kan je niet aanwezig zijn? Geen probleem! Je kan nog steeds bijdragen door onze enquête in te vullen via de link: https://www.emancipator.nl/enquete-mannenemancipatierotterdam/ 

Mocht je nou mensen of instanties kennen die ook een bijdragen zouden kunnen leveren? Neem ze mee of stuur dit bericht door zodat we zoveel mogelijk input kunnen verzamelen. Graag tot de volgende bijeenkomst en alvast bedankt!