Raad van Toezicht

Jup Jansonius

Voorzitter

Ik ben een Emancipator omdat…

… ik de wereld een hokjes vrije geest gun!

Bio

Mijn naam is Jup Jansonius en 20 jaar geleden leerde ik Jens kennen. Een intelligent mens met een vrije geest vol grote en wereldverbeterende dromen. Jaren heeft hij gewerkt aan het vormgeven en in de wereld zetten van zijn visie! En Emancipator is daar een product van.
Ik kan dan ook niet anders dan mijn kennis en vaardigheden in dienst zetten van Emancipator omdat ik geloof in een wereld waarin we verder kijken dan verschillen, hokjes, sexe of wat dan ook. Vanuit mijn dagelijkse praktijk weet ik dat verbinding, gelijkwaardigheid, humor en openheid wegen zijn om grenzen op te verruimen en bruggen te slaan. Wat breng ik mee? Ervaring als projectmanager, een creatieve en kritische geest, jarenlange ervaring in training en coaching..

Hans Faddegon

Secretaris

Ik ben een Emancipator omdat…

… zowel mannen als vrouwen zich alleen dan tot volwaardige mensen kunnen ontwikkelen indien ze zich hebben geëmancipeerd.
Bio


Als huisarts ben ik veel mannen en vrouwen tegengekomen die zich gekneveld voelden door de stereotype man- en vrouwrollen. Daarom wijd ik mij na mijn pensionering met vergrote inzet aan sekse-emancipatie, onder meer door deel uit te maken van de Raad van Toezicht van eMANcipator.

Zua Willemsen

Ik ben een Emancipator omdat…

… Ik het belangrijk vind dat we in een wereld leven waarin er ruimte, respect en waardering is voor allen. Een betere/ideale wereld, is een wereld zonder discriminatie en vol tolerantie en gelijkwaardigheid. Elk mens verdient dezelfde kansen, wensen en dromen ongeacht achtergrond, geloofsovertuiging, gender of geaardheid! Gelukkige mensen geven geluk. In mijn ogen is dat een opgaande spiraal.

We make and shape the world and life.

Ambassadeurs

Sanne Pols

Ambassadeur

Ik ben een Emancipator omdat…

….ik mij graag inzet om iedereen de ruimte te geven het leven openlijk en in vrijheid in te kleuren naar eigen wens en inzicht. Ook wanneer dit kleuren buiten de vastgestelde lijntjes gebeurt.
Bio


Als helft van een lesbische relatie wordt mij vaak gevraagd wie de man is en wie de vrouw is in de relatie. Maar wat houdt die verdeling precies in? Dat de een alleen de boormachine hanteert en de ander enkel de pannen? Juist deze relatie is voor mij een bevrijding van rolpatronen en gendernormen waarin ik vrouw kan zijn hoe ik graag vrouw wil zijn.
Als ambassadeur van eMANcipator zet ik mij graag in om mannen bewust te maken, te betrekken en te stimuleren om op eenzelfde manier bevrijd te worden van hun vastomlijnde man-zijn. Daarbij heeft deze bevrijding als bewust effect dat daarbij de bevrijding – oftewel emancipatie – van de vrouw wordt bevorderd.

Mike Rice

Ambassador

I am an Emancipator because…

… I believe that men and boys awareness and involvement with the gendered nature of hierarchy and domination will lead to less violent, more inclusive, feminist futures.
Bio


Prior to moving to the Netherlands from England, I completed my BA International Development at Middlesex University, during which I completed an exchange period at Utrecht University and found a new home. In September I returned to Utrecht to start my masters degree in Gender Studies, which has led me to Jens and Emancipator. The work that I am doing at Emancipator allows me improve my research skills in an innovative environment and for the purpose of working with men and boys to achieve gender equality, which is the only direction I see my academic and work life heading! In the future I plan on pursuing a phd within the field of masculinity studies, and I am sure that any success I enjoy will trace its roots back to my time with Jens.

Jin-Wen Omar

Ambassadeur

Ik ben een Emancipator omdat…

… ik actief wil bijdragen aan een geëmancipeerde samenleving waarin zowel mannen als vrouwen de ruimte krijgen de mythes rondom mannelijkheid en vrouwelijkheid te doorbreken.
Bio


Ik ben opgegroeid in een gezin waarbij ik met mijn vader kon huilen over mijn eerste liefdesverdriet en mijn moeder meestal de broek aan had. Mijn ouders hebben mij hiermee getoond dat gender niet een vaststaand concept is waaraan bepaalde kwaliteiten en valkuilen vastzitten. Ik ben geïnteresseerd geraakt in onderwerpen rondom vrouwenemancipatie tijdens mijn studie Humanistiek. Door het volgen van keuzevakken ben ik ook in aanraking gekomen met het idee van mannenemancipatie. Middels mijn stage bij Emancipator als onderzoeksassistent hoop ik mijn kennis over dit onderwerp te verbreden. Omdat ik denk dat mannen en vrouwen emancipatie samen gaan.

Mirthe de Boer

Ambassadeur

Ik ben een Emancipator omdat…

… ik denk dat het bereiken van gelijkheid alleen kan als iedereen mee werkt. Emancipatie zonder mannen is half werk.
Bio


Ik heb net de bachelor Algemene Sociale Wetenschappen afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en wil me vanaf nu graag inzetten voor sociaal maatschappelijke vraagstukken. Naast medisch sociologische onderwerpen vind ik emancipatie een belangrijk en interessant punt van aandacht. Vooral de vernieuwende insteek van Emancipator spreekt mij erg aan en ik ben gedreven me in te zetten als ambassadeur voor een inclusieve manier van emanciperen.