Schrijf mee met de Deltaplanblogmarathon 2019

Vanaf 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, publiceren we iedere dag een blog over geweld tegen vrouwen en mannelijkheid. Schrijf je mee? Mail je blog uiterlijk 31 oktober naar opinie@emancipator.nl.

Steeds meer mannen spreken zich uit tegen het enorme probleem van geweld tegen vrouwen. Bijna alle plegers van geweld zijn man. Geweld is gegenderd en hangt samen met maatschappelijke ideeën over mannelijkheid. De meeste mannen zijn geen pleger, maar alle mannen zijn opgegroeid in een samenleving die bepaalde verwachtingen van hen heeft en hen bepaalde normen heeft opgelegd, en in een cultuur die geweld tegen vrouwen bagatelliseert, normaliseert en uitlokt. Ook als je zelf geen geweld hebt gepleegd ben je wel deel van die cultuur. Alle mannen kunnen en moeten eraan bijdragen dat die cultuur verandert.

In de blogmarathon van dit jaar staat de vraag centraal: wat doe jij om die cultuur te veranderen? Waar vond je inspiratie? Hoe kan je andere mannen in beweging brengen?

Alle blogs, essays, gedichten, verhalen, ervaringen, video’s, liedjes en nog veel meer zijn welkom. We willen graag dat je blog zich richt op seksueel en fysiek geweld tegen vrouwen en de rol van mannelijkheid en mannelijkheidsnormen daarin. Heb je inspiratie nodig? Hier vind je alle blogs van vorige jaren.

Ook als je bijdrage eerder ergens anders is gepubliceerd kunnen we die plaatsen – mits ook die andere partij daar akkoord mee is. Behalve hier op de website plaatsen we je blog ook op onze Facebookpagina. We ontvangen ook graag een foto van je, om bij je blog te plaatsen. Eventueel plaatsen we je bijdrage anoniem.

Lees meer over het Deltaplan voor het betrekken van mannen en jongens bij het voorkomen van geweld tegen vrouwen.