De Alliantie Mannenemancipatie Amsterdam presenteert op donderdag 20 mei 2021 van 19.00-20.30 uur de Talkshow Be The (Hu)man: betrokken vaderschap in Zuidoost vanuit New Metropolis Zuidoost.

Eerder legde het project ‘Vitamine V’ in Zuidoost een blauwdruk voor initiatieven op het gebied van vaderschap en mannenemancipatie. In Amsterdam Zuidoost praten diverse sleutelperrsonen, ervaringsdeskundigen, professionals en vaders mee over de inzet van mannenemancipatie als oplossing voor een groot aantal uitdagingen. Want of het nou gaat over een eerlijke verdeling van arbeid en zorg, betrokken vaderschap, gelijkwaardige relaties, positieve seksualiteit of het creëren van een veilige omgeving en het voorkomen van geweld; de positie van jongens en mannen speelt vrijwel altijd een rol.

Wat voor mannen, vaders en vaderfiguren heeft Amsterdam Zuidoost nodig? Welke rol en invloed hebben vaders en vaderfiguren in de levens van jongens en mannen? Hoe kan mannenemancipatie in het licht van verschillende (schiet)incidenten worden ingezet ter voorkoming van (dodelijk) geweld onder jongens en jonge mannen? Uit welke positieve voorbeelden blijkt het belang van betrokken vaderschap?


Moderator van de talkshow Be The (Hu)man is pedagoog, trainer en spreker Minchenu Maduro. Zij gaat in gesprek met onder andere: oprichter Emancipator  Jens van Tricht, psycho mothorisch therapeut en trainer Waldy Neijhorst, initiatiefnemer ‘Vitamine V’ Orville Breeveld, psycholoog Lesny Heikerk, rapper, schrijver en talentcoach Rivelino Rigters, mede-oprichter Fairspace Laura Adèr,  communitybuilder Kunta Rincho en artiest Riquel Gilliad.

Minchenu Maduro

Moderator

Jens van Tricht

Oprichter Emancipator

Waldy Neijhorst

Psycho mothorisch therapeut en trainer

Orville Breeveld

Initiatiefnemer ‘Vitamine V’

Rivelino Rigters

Rapper, schrijver en talentcoach

Laura Adèr

Mede-oprichter Fairspace

Kunta Rincho

Communitybuilder

Riquel Gilliad

Artiest

Alliantie Mannenemancipatie Amsterdam

De Alliantie Mannenemancipatie presenteert in 2021 in verschillende Amsterdamse stadsdelen talkshows. In navolging van de eerste en goed bekeken talkshow in Amsterdam Nieuw-West van 7 april jl. is op 20 mei aanstaande de beurt aan Amsterdam Zuidoost. De Alliantie Mannenemancipatie bestaat uit Emancipator, Mannencentrum DaadKr8, Stichting Gouden Mannen, Qpido, Stichting Fairspace,. Talkshow Be The (Hu)man is onderdeel van de campagne ‘Be the (hu)man you wish to see in the world’.


Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Alliantie Mannenemancipatie Amsterdam via: ama@emancipator.nl.

Op de hoogte blijven?
20210520 Talkshow Zuidoost blijf op de hoogte
Ik wil de maandelijkse nieuwsbrief van Emancipator ontvangen
Ik ga akkoord met het privacybeleid