Teamleden

Jens van Tricht

Oprichter en directeur-bestuurder

Ik ben een Emancipator omdat…

… ik me inzet voor een betere wereld door jongens en mannen deel te maken van de oplossing voor uiteenlopende problemen.
Bio


Ik houd me sinds 1990 bezig met wat nu mannenemancipatie heet; het betrekken van jongens en mannen bij een rechtvaardige samenleving door het bevorderen van rechtvaardige sekseverhoudingen. Ik studeerde Vrouwenstudies aan de UvA en specialiseerde me in mannen en mannelijkheid – academisch, persoonlijk, activistisch en professioneel. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen te winnen heeft bij een verruiming van de heersende opvattingen over mannelijkheid.

projectleider Imagine

Jurhaily Sling

Projectcoördinator IMAGINE

Ik ben een Emancipator omdat…

… ik mijzelf en mijn verhaal gebruik om anderen na te laten denken over wie zij zijn en wat zij willen. Emancipatie is het bieden van kansen en mogelijkheden voor zelfontplooiing en zelfbeschikking. Iedereen heeft het recht om het maximale uit zijn/haar leven te halen. Weten wie jij bent en wat jij wilt is een belangrijk onderdeel hiervan.
Bio


Biografie

Henk Kouijzer

Office manager

Ik ben een Emancipator omdat…

… ik het niet opgeef om er samen met haar uit te komen.
Bio


Ik heb een administratief organisatorische opleiding maar ik ben bovenal een levenskunstenaar die het leuk vind om eens in de zeven jaar iets anders te gaan doen/beginnen. Vanaf het moment in mijn leven dat ik me er bewust van was roep ik uit dat vrouwen en mannen gelijke rechten hebben en dat eerlijk gedeeld moet worden in alles wat er maar even toe doet. De praktijk blijkt na al die jaren weerbarstig. Ik ben op mijn zestigste nog steeds zoekende en blijf dat misschien wel.

Brenda Dekker

Vrijwilliger Communicatie

Ik ben een Emancipator omdat…

…ik geloof in een wereld zonder genderhiërarchie. Een wereld waarin mannelijkheid, vrouwelijkheid (en alles daar tussenin) in al hun facetten gelijk beschouwd en gewaardeerd kunnen worden.
Bio


In 2013 had ik een soort van epifanie. Ik weet niet wat het veroorzaakte, maar plots had ik door dat feminisme superhard nodig is. Sindsdien draait mijn leven om feminisme en het streven naar sociale gelijkheid. Nadat ik een bachelor wijsbegeerte (KULeuven) had afgerond, ben ik gender & diversiteit gaan studeren (interuniversitaire master, UGent). Ik heb mij in België ingezet voor gendergelijkheid en ik ben van plan dat nu verder te zetten in Nederland, waarbij ik de verschillende situaties en problematieken steeds met elkaar afweeg.
Vanaf mijn begin als activist ben ik gefascineerd geraakt door de opkomende reactionaire ‘Men’s Rights Movement’ en ‘alt right’-bewegingen in de Verenigde Staten en (nu ook) in Europa. Ik wil mij als Emancipator graag constructief inzetten voor mannenemancipatie om zo in te gaan tegen de destructieve vorm van mannelijkheid die deze beweging promoot. Mannelijkheid hoeft niet te bestaan door het tegenovergestelde van vrouwelijkheid te zijn of door het te onderdrukken. Het is mogelijk om een wereld te creëren waarin we genderbinariteit doorbreken, zo lang iedereen zich hier voor inzet.

Hannah Mars

Project White Ribbon

Jules Schaper

Webredacteur

Ik ben een Emancipator omdat …

..ik me niet kan vinden in vastliggende genderrollen. Mannelijkheid en vrouwelijkheid, wat mensen daar ook onder verstaan, komt voor onder mannen en vrouwen. Laten we elkaar benaderen als unieke mensen en laat ieder haar/zijn eigen genderidentiteit ontwikkelen.

Bio

Ik ben zowel technisch als talig aangelegd en heb in de loop van mijn leven met veel verschillende dingen ervaring opgedaan. Zo heb ik als fietsenmaker en meubelmaker gewerkt en ben tegenwoordig vertaler, ondertitelaar, webredacteur en boekbinder. Ik lees graag voor en houd ervan dingen te maken of repareren.

Als twintiger gaf ik technieklessen aan meisjes en dacht toen al: waarom geen lessen verzorging voor jongens? Alsof meisjes ergens mee achter lopen of per se iets moeten terwijl de jongens als norm worden genomen. Inmiddels is wel duidelijk dat het de jongens /mannen zijn die wat in te halen hebben.

Rikkert van Huisstede

Performer en educator, vrijwilliger

Ik ben een Emancipator omdat…

… ik buiten de hokjes van mannelijkheid en vrouwelijkheid leer te leven, door elke kwaliteit en elk talent als menselijk en universeel te zien. Ik voel de verantwoordelijkheid die vrijheid voor andere mensen voelbaar en mogelijk te maken.

Bio

Ik ben uitvoerend kunstenaar: zanger, dichter, danser, acteur, klarinettist en docent. In die hoedanigheid werkzaam in verschillende voorstellingen van Herman van Veen in Nederland en daarbuiten. Ik geef les en trainingen over gender en emancipatie en zet me ook in mijn directe omgeving actief in om menselijkheid in vrijheid mogelijk te maken. Via mijn autonome kunstenaarschap, in tekst, beeld en in live performances, onderzoek ik op een kwetsbare manier ons gemeenschappelijke gevoel van liefde, kracht en levendigheid. Mijn droom is dat alle hokjes en grenzen, alle labels en vooroordelen, voorgoed geen invloed meer hebben op hoe we met elkaar omgaan en op hoeveel we in elkaar en in onszelf geloven.

Ben je enthousiast geworden en wil je ons team komen versterken? Kijk dan eens op onze vacaturepagina!

Voor informatie over ons beloningsbeleid, klik hier.