Trainingsweekend: 7 – 9 oktober in Ubbergen

Zie jij na al die incidenten dit jaar (Johan D., The Voice, Marc Overmans, het studentencorps) ook meer dan ooit de noodzaak om je in te zetten voor het voorkomen van gendergerelateerd geweld? Ja? Top! Dan verwachten we jou op het trainingsweekend!

Het thema van het weekend: Wat voor man wil jij zijn om gendergerelateerd geweld te voorkomen?

Tijdens het weekend komen we samen met een groep mannen om het te hebben over gendergerelateerd geweld, gender en mannelijkheidsnormen. We bespreken hoe dat met elkaar samenhangt en wat jij kan doen om gendergerelateerd geweld te voorkomen. Na het weekend organiseer je een activiteit als onderdeel van de White Ribbon Campagne, waarmee je mannen betrekt bij het voorkomen van gendergerelateerd geweld.

Gendergerelateerd geweld is een enorm probleem, ook in Nederland: bijna de helft van de Nederlandse vrouwen krijgt na haar vijftiende te maken met seksueel of fysiek geweld. In negen van de tien gevallen wordt dat geweld gepleegd door een man. Niet alle mannen zijn pleger, maar álle mannen mannen kunnen deel van de oplossing worden. Mannen hebben de verantwoordelijkheid om deel te zijn van de oplossing en eraan bij te dragen dat gendernormen veranderen. Samen werken we aan verandering: een wereld zonder knellende genderhokjes en zonder geweld. Tijdens het trainingsweekend zetten we de eerste stappen daarvoor.

Lees hier meer en geef je op!