Vacature: stagiair communicatie en PR

Emancipator zoekt een enthousiaste stagiair voor communicatie en PR (m/v/x) (32-40u p/w)

Mannenemancipatie: Wat voor jongens en mannen willen we zien in de wereld?

Veel maatschappelijke en persoonlijke vraagstukken hebben te maken met de veranderende rol van jongens en mannen in de samenleving, en met de veranderende opvattingen en gedragingen t.a.v. mannelijkheid. Emancipator is de Nederlandse organisatie die door mannenemancipatie bijdraagt aan een betere wereld. Onder het motto ‘Be the (hu)man you wish to see in the world’ dagen we jongens en mannen om mannelijkheid te bevragen, te verruimen en te transformeren. We gaan ervan uit dat iedereen erbij te winnen heeft als mannen meer mens mogen worden.

Mannenemancipatie creëert nieuwe oplossingsmogelijkheden voor uiteenlopende maatschappelijke en emancipatievraagstukken op het gebied van Arbeid & Zorg, Geweld & Veiligheid, Relaties & Seksualiteit en Gender & Diversiteit. Mannenemancipatie biedt jongens en mannen de kans om hun menselijk potentieel te ontwikkelen en deel van de oplossing te worden voor deze vraagstukken. Mannenemancipatie draagt bij aan betere levens voor jongens en mannen en aan een betere wereld voor iedereen.

Emancipator komt voort en is actief lid van de wereldwijde MenEngage Alliantie, waarin honderden organisaties en duizenden professionals miljoenen jongens en mannen weten te betrekken bij emancipatie. Gendertransformatief werken en intersectioneel feminisme zijn belangrijke uitgangspunten van deze wereldwijde beweging die garant staat voor verbinding, inspiratie en inclusiviteit.

Emancipator is een jonge, kleine, idealistische organisatie, opgericht in 2014, bestaand uit vier betaalde krachten en een groot en groeiend netwerk van betrokken vrijwilligers, partnerorganisaties en ondernemers. Emancipator streeft naar een representatieve afspiegeling van de maatschappij in haar team en voert daarom een voorkeursbeleid. De vacature staat open voor iedereen, en mensen die te maken hebben met racisme, validisme, en andere vormen van marginalisatie worden nadrukkelijk aangemoedigd om te solliciteren.

Inleiding

Communicatie staat centraal in het verspreiden en bevorderen van mannenemancipatie. Alles wat we doen, is communicatie. Onze boodschap is tegelijkertijd heel omvattend en enorm specifiek, en onze thema’s en doelgroepen zijn heel verschillend en tegelijk allemaal onderdeel van hetzelfde vraagstuk, dat ook nog eens zowel heel persoonlijk als heel politiek is. Dat alles binnen een samenleving die vanzelfsprekend heel divers is en waarbij de boodschappen over mannenemancipatie dus op heel verschillende manieren overgebracht moeten worden om ze ook over te laten komen. De stagiair die we zoeken vindt dit alles een leuke uitdaging, ziet het belang van inclusieve en intersectionele communicatie over mannenemancipatie en wil er graag aan bijdragen dat jongens en mannen deel van de oplossing worden.

De functie

 • Samen met de medewerker communicatie, PR en sales richt je je op het stroomlijnen, samenbrengen, professionaliseren van alle externe communicatie van Emancipator, aansluitend bij onze missie, visie en doelen
 • Je ondersteunt de medewerker communicatie, PR en sales in het beheren van de communicatie op diverse platforms (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn (via Hootsuite), inclusief het maken en posten van posts.
 • Je werkt samen met projectmedewerkers en vrijwilligers aan communicatie over projecten en activiteiten
 • Er is ruimte voor eigen initiatieven en projecten, verras ons!
 • Daarnaast gaan wij graag samen met jou op zoek naar een passende en bruikbare opdracht gelinkt aan je studie.

Wie zoeken we?

Twijfel je of je op alle punten aan dit profiel voldoet dan willen we je van harte uitnodigen om alsnog te solliciteren op basis van vaardigheden en ervaring waarvan jij denkt dat die jou geschikt maken voor deze functie.

 • je volgt een communicatie of soortgelijke opleiding
 • je bent handig met InDesign, Canva of vergelijkbare ontwerpsoftware
 • je voelt je thuis op sociale media
 • je voelt je persoonlijk betrokken bij ons werk en onze doelen
 • je hebt een goede beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift
 • je bent in staat overzicht te houden van onze vele projecten en activiteiten
 • je weet van aanpakken, vindt het leuk om zelfstandig aan de slag te gaan, je bent flexibel en voelt je thuis in een vernieuwende, bevlogen, activistische en idealistische organisatie
 • je kan overweg met onze vele doelgroepen, platforms, boodschappen en gevoeligheden daaromtrent en bent in staat onze boodschap naar verschillende doelgroepen te vertalen
 • je staat voor onze idealen en bent bekend met of bereid om je te verdiepen in mannenemancipatie
 • je bent kritisch, nuchter, een teamspeler, loyaal, sociaal, en stressbestendig

 

Wat wij bieden

 • Aanstelling start in september 2022 (stage omvat plusminus twintig weken)
 • Stagevergoeding van €300,- per maand voor een fulltime aanstelling
 • 32-40 uur per week (inclusief tijd voor opleidinggerelateerde werkzaamheden)
 • Aansluiting bij een hecht, bevlogen team dat door velen als een inspirerende werkomgeving wordt beschouwd, in een kleine, flexibele organisatie met veel vrijheid en ruimte voor eigen input
 • De kans om lokaal, nationaal en internationaal bij te dragen aan een vernieuwende maatschappelijke beweging
 • De mogelijkheid tot persoonlijke verdieping in onze thema’s

Reageren

Emancipator streeft naar een representatieve afspiegeling van de maatschappij in het team en voert daarom een voorkeursbeleid. De vacature staat open voor iedereen en mensen die te maken hebben met racisme, validisme, en andere vormen van marginalisatie worden nadrukkelijk aangemoedigd om te solliciteren.

Reageren kan via info@emancipator.nl. Voor aanvullende vragen kan je contact opnemen met Joost Mallo, medewerker communicatie, PR & Sales via joost@emancipator.nl.