Vacature: Meewerkstage (vanaf begin 2021)

We zoeken een meewerkstagiair voor allround werkzaamheden in de organisatie. Reageren uiterlijk 3 januari.

Werkzaamheden: in overleg, afhankelijk van je opleiding, interesses en talenten. Denk aan (vormgeving van en andere werkzaamheden rond) communicatie, website, sociale media, organisatie van (online) events en activiteiten, trainingen en workshops, allerlei hand- en spandiensten en ondersteuning van de organisatie en projecten.

Praktisch: op het moment werken we thuis of zijn we een dag per week op ons kantoor in Amsterdam (Stadhouderskade). We willen graag dat je aanwezig bent bij het wekelijkse teamoverleg.

Startdatum: zo snel mogelijk/in overleg

Wie zijn wij?

Emancipator is de Nederlandse organisatie voor mannen en emancipatie. Emancipator streeft naar sociale rechtvaardigheid: een duurzame wereld waarin iedereen zich in veiligheid, vrijheid en gelijkwaardigheid kan ontplooien en ontwikkelen. Daarvoor is zowel mannen- als vrouwenemancipatie nodig. In veel verschillende projecten werken we bijvoorbeeld aan het voorkomen van geweld en het stimuleren van zorg, door ideeën over mannelijkheid te transformeren. Lees hier meer.

Wie ben jij?

 • Je doet een studie die op welke manier dan ook bij ons werk aansluit. Dat kan van Neerlandistiek tot Concept Design, van Gender Studies tot CMV, en nog veel meer. Denk je dat jouw stage bij ons kan, dan kan het vast. We denken graag mee.
 • Je hebt interesse in feminisme en mannenemancipatie en bent enigszins thuis in ons werk en onze uitgangspunten

Wat vragen we?

 • Je bent in staat om te ‘zwemmen’: jezelf te redden met weinig begeleiding. Je neemt initiatief en kan zelfstandig werken, je bent handig met digitale en online tools, je leert snel
 • Ervaring met bijvoorbeeld WordPress, MailChimp, ontwerpsoftware en andere platforms, bijvoorbeeld voor online events, is een grote pre
 • Je stage is minimaal 15 ECTS, minstens twee dagen per week, minstens twaalf weken – of in overleg

Wat bieden we?

 • De kans om bij te dragen aan ons werk en een betere wereld, een stageplek met veel vrijheid en inbreng, waarbij je meedenkt over lopende en nieuwe projecten
 • Een flexibele stage met veel ruimte voor jouw inbreng en creativiteit, waarin je aan de slag kan met wat jij belangrijk vindt en de doelgroep die jij graag wil aanspreken
 • Een enorme berg informatie, inspiratie en ervaring over mannenemancipatie
 • Een waardevol netwerk in feministisch Nederland, Europa en daarbuiten
 • Een leuk gezellig team
 • We kunnen je helaas geen stagevergoeding aanbieden maar dekken in overleg wel je reiskosten
 • Als je opleiding vereist dat je een bepaalde opdracht uitvoert of aan bepaalde competenties voldoet dan is dat vast mogelijk. Neem contact op!

Rona liep stage bij ons tussen september en december 2020, lees hier haar ervaringen. En lees hier de ervaringen van oud-stagiaire Jessica.

English speaking applicants are welcomed, however, at least reading skills in Dutch are required.
Deze stage is ook te combineren met de onderzoeksstage IMAGES. Vragen? Solliciteren? Mail naar hannah@emancipator.nl.