Waarom mannen slaan | 20 jan in Den Haag

20 januari 2020 – Zaal 3 Den Haag
De theatervoorstelling Waarom Mannen Slaan – een Theater de Generator productie
 
‘Waarom mannen slaan’ is een voorstelling over onomkeerbaarheid, beschadigd DNA en terugkerende patronen. In de voorstelling wordt de nadruk op het verhaal van de man gelegd, om dichter bij zijn realiteit van een geweldsituatie te komen. Wat gebeurt er tijdens de roes van een gevecht? Is het mogelijk je dit te herinneren? Hoe is die ervaring om te zetten in woorden? Hoe komt het dat het grotendeels mannen zijn die geweld gebruiken? Wat is de positie van de man in onze samenleving en welke rol speelt deze positie in een geweldsituatie?

Theatermaakster Jurrien van Rheenen maakte de voorstelling ‘Waarom mannen slaan’ op basis van diepte-interviews met mannen en vrouwen die te maken hebben gehad met geweld. De voorstelling kwam tot stand in samenwerking met de Leidse maatschappelijke instellingen De Waag, Exodus, Rosa Manus en Nieuw Pancrat.

Credits: Regie: Jurrien van Rheenen. Spel: Yorke Mulder-Bhangoo en Marlies Bosmans. Tekst: Tirza Gevers en Jurrien van Rheenen. Coaching: Ioana Tudor. Productie: Loulou Sjerps. Geproduceerd door: Theater en Productiehuis de Generator. Mede mogelijk gemaakt door:  Kansfonds, H.L Druckerfonds, Gemeente Leiden, Cultuurfonds Leiden, Fonds1818, De Waag, Rosa Manus, Exodus en Nieuw Pancrat Leiden.

Meer info en kaarten hier.