Online trainingsdagen 8-9 april 2021

Wat voor man wil jij zijn? Wat voor mannen wil je zien in de wereld?

Op donderdagavond 8 en vrijdagochtend 9 april 2021 organiseren we online een training over mannenemancipatie, voor iedereen die meer wil weten over gender, genderstereotypen, mannelijkheid en mannelijkheidsnormen, en de invloed die die hebben op jou en op de wereld. Dat doen we met interactieve werkvormen en oefeningen, gesprekken en informatie. Een avond en ochtend lang word je ondergedompeld in het onderwerp. Voor alle geïnteresseerden, geen voorkennis vereist!

Wat voor man wil jij zijn? Mannen worden, vaak ook onbewust, beïnvloed en beperkt door verwachtingen en stereotypen die horen bij mannelijkheid. Die verwachtingen en stereotypen kunnen heel verschillend zijn en de impact ervan is voor verschillende groepen mannen heel anders. Tegelijkertijd zijn er duidelijke overeenkomsten en is de centrale boodschap altijd hetzelfde: mannen leren dat ze eerst en vooral een ‘echte man’ moeten zijn. Die regels en verwachtingen voor mannen – gendernormen – zijn beperkend en schadelijk. Ze maken dat je een deel van je persoonlijkheid niet mag laten zien, en de strijd om ‘mannelijk genoeg’ te zijn is eindeloos en onmogelijk te winnen. Dat zorgt voor veel problemen bij mannen.

Het zorgt ook voor veel problemen in de wereld. Hoewel allerlei sociale ongelijkheden ook grote groepen mannen uitsluiten en onderdrukken hebben mannen, en dan met name witte cisgender heteromannen, in overheden, bedrijven en op straat nog altijd meer macht dan vrouwen. Ook andere ongelijkheden hangen vaak samen met gender en ideeën over mannelijkheid. Allerlei problemen in de wereld worden veroorzaakt door mannen en de manier waarop mannelijkheid is gedefinieerd. Dat kan en moet anders. Wat voor man je wil zijn gaat dus niet alleen over jouzelf. De manier waarop jij man bent heeft ook invloed op de mensen om je heen en op de rest van de wereld.

Deze training gaat over beide kanten van mannelijkheid en legt de focus op gender en mannelijkheidsnormen in het algemeen. Wil je daarna meer? In juni organiseren we een training over het stimuleren van jongens en mannen richting zorg en andere traditioneel ‘vrouwelijke’ studies en beroepen. In het najaar volgt een training over het betrekken van jongens en mannen bij het voorkomen van geweld.

Praktisch

8 april 19.00-22.00 uur + 9 april 10.00-13.00 uur
Online in Zoom
Gratis deelname
Voor iedereen
We rekenen erop dat je er de hele tijd bij bent

Meld je aan

2021040809 training
Ik wil de maandelijkse nieuwsbrief van Emancipator ontvangen *
Ik ga akkoord met het privacybeleid van Emancipator *

Eerder organiseerden we trainingsweekenden over mannelijkheid en het voorkomen van geweld, kijk hier hoe dat was: