Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Met Emancipator naar de Feminist March | Protestborden maken + Mars

10 maart, 16:00

Sign-making: 16:00 bij Emancipator: Tweede Jacob van Campenstraat 123A, 1073 XS Amsterdam

March: 18:30 voor de deur van de Nieuwe Kerk (De Dam, 1012 NL Amsterdam)

Wereldwijd staan de rechten van vrouwen, non-binaire mensen, transgender personen en alle anderen die nadeel ondervinden aan het patriarchaat, onder druk. Daarom organiseert de Feminist March elk jaar een grootschalige demonstratie rondom Internationale Vrouwendag. Het is van cruciaal belang dat ook mannen en mensen die zich inzetten voor mannenemancipatie zich aansluiten bij deze mars, omdat de strijd voor gendergelijkheid ons allemaal aangaat. Laten we samen bewijzen dat mannenemancipatie en feminisme hand in hand gaan!

Dit jaar zal de Feminist March plaatsvinden op zondag 10 maart met dit jaar als thema: Our Feminist Future. De Feminist March begint om 19:00 op de Dam in Amsterdam. Vanuit daar gaan we samen richting het Museumplein. Emancipator verzamelt om 18:30 bij de ingang van De Nieuwe Kerk op de Dam.

Maar wacht, er is meer! Voordat we de straten opgaan, gaan we samen een protestbord maken op ons kantoor/clubhuis. Het wordt een leuke, creatieve sessie waar we onze boodschap kracht bij kunnen zetten en tegelijkertijd een gezellige tijd kunnen hebben. Je bent welkom op ons clubhuis vanaf 16:00. Tijdens het ontwerpen van onze protestborden, zorgen we ook voor wat lekkers te eten. We willen niet alleen dat onze bijeenkomst inspirerend en creatief is, maar ook voedend. Vanuit hier gaan we gezamenlijk naar de Nieuwe Kerk.

Ben je enthousiast om met ons mee te gaan tijdens de mars of om samen protestborden te maken? Meld je dan hieronder aan!

Als je je aanmeldt sturen we je ook het telefoonnummer van Chanti, zodat je die kan bereiken als je ons niet kan vinden tijdens de dag.

20240310FeministMarch
Voor ons is het heel handig als iedereen die meeloopt in een tijdelijk Whatsappgroepje zit, dan kunnen we makkelijk met iedereen communiceren tijdens de dag. Na 10 maart heffen we de groep weer op. Wil je in de Whatsappgroep? Vul dan hier je telefoonnummer in
Kom je ook protestborden maken?
Ik wil de maandelijkse nieuwsbrief van Emancipator ontvangen
Ik ga akkoord met het privacybeleid van Emancipator

Ons clubhuis is op dit moment helaas niet goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Gegevens

Datum:
10 maart
Tijd:
16:00

Locatie

Amsterdam

Organisatoren

Emancipator
Feminist March

Gegevens

Datum:
10 maart
Tijd:
16:00

Locatie

Amsterdam

Organisatoren

Emancipator
Feminist March