HEAR ME NOW

Soort: foto-expositie, ondersteund door workshops, trainingen, talkshow en documentaires
Doelgroep: algemeen publiek, mannen, jongens
Doel: gendertransformatief gesprek over seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag mogelijk maken, met mannen en vrouwen
Setting: doel is dat mensen zelf de expositie of de materialen inzetten om het gesprek te starten, dit kan op de eigen locatie, of door de expositie ergens in de buurt te organiseren. Wij bieden trainingen voor deze gespreksvoering. Ook kunnen wij workshops op maat geven en zijn de IMAGINE-workshops van Emancipator inzetbaar.
Duur en kosten: in overleg
Niveaus
: individueel, relationeel/interpersoonlijk, institutioneel/instelling, gemeenschap

Aan de hand van de expositie, of aan de hand van 1 of 2 foto’s met bijbehorende verhalen gaan we in gesprek over eigen ervaringen, over het geweld, over preventie of over jouw rol als sleutelfiguur of professional. De expositie bestaat voor het grootste deel uit portretten van vrouwen die geweld hebben meegemaakt maar heeft ook een Mannenpaneel. Hierin spreken acht mannen zich uit over geweld, waarmee dit perspectief een vast onderdeel is van het project en als ijsbreker dient om zowel met mannen als vrouwen in gesprek te gaan over de rol van mannen in het voorkomen van geweld.

De interventie behandelt fysiek geweld, seksueel geweld, seksuele intimidatie, mannelijkheid en mannelijkheidsnormen. Na deze interventie hebben deelnemers meer inzicht over de diverse vormen van geweld, de kracht van eigen verhalen, technieken voor het luisteren, het gendertransformatieve gesprek, praten over consent. De interventie wordt sinds 2018 ingezet, met succes, verder doorontwikkeld op basis van kennis van Emancipator, Mazi, Hear Me en onze partners waarmee we in de buurten werken.

HEAR ME NOW

Het is tijd om te luisteren en het gesprek aan te gaan. Een gesprek over consent, seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag. HEAR ME NOW maakt een begin.

In deze reizende expositie staan 12 krachtige vrouwen centraal. Terwijl je oog in oog staat met de levensgrote portretten luister je naar hun verhaal. Ieder vrouw vertelt hoe ze een stem vond om zich uit te spreken en het taboe rondom seksueel geweld te doorbreken.

HEAR ME NOW gaat uit van een gendertransformatieve benadering waarbij ook aandacht is voor de positieve rol die jongens en mannen kunnen vervullen. In de expositie is een paneel opgenomen met verschillende mannen die zich verbinden aan de missie om het taboe te doorbreken en hieraan hun bijdrage willen leveren.

Naam methodiek: HEAR ME NOW
Organisatie: Stichting Mazi & Stichting HEAR ME
Plaats: Nederland
Contactpersoon: Bas Zwiers
E-mail: bas@hear-me.nl
Website: www.hear-me.nl/now