Deltaplan

Voor het betrekken van mannen en jongens bij het voorkomen van gendergerelateerd geweld

Wereldwijd groeit de beweging van jongens en mannen die deel willen uitmaken van de oplossing van het probleem van genderongelijkheid en geweld tegen meisjes en vrouwen. Ook in Nederland zijn steeds meer organisaties zich ervan bewust dat we mannen deel van de oplossing moeten maken, en zij doen dat op allerlei verschillende manieren.

Het ‘Deltaplan’ brengt dat bij elkaar. Het is een brede maatschappelijke beweging van organisaties met een gezamenlijk doel: het betrekken van mannen en jongens in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Het Deltaplan gaat uit van de kracht van de bestaande organisaties, allianties, programma’s, interventies en campagnes, zodat die in synergie een grotere impact kunnen hebben. Het Deltaplan moet door een gendertransformatieve benadering zorgen voor blijvende maatschappelijke verandering. Samen maken we een eind aan geweld tegen vrouwen. Doe je mee?

Sluit je aan

Het Deltaplan is een samenwerking van een groot en groeiend aantal organisaties, die ieder op hun eigen manier werken aan het betrekken van mannen en jongens bij het voorkomen van geweld tegen vrouwen. Met het Deltaplan bieden we elkaar een netwerk, werken we aan wederzijdse deskundigheidsbevordering, en staan we sterk in belangenbehartiging rond het onderwerp. We onderzoeken samen wat iedere organisatie aan het Deltaplan kan toevoegen, en hoe de bestaande programma’s, interventies, campagnes, organisaties en allianties samen zo veel mogelijk impact kunnen hebben.

Er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd voor partners waar we elkaar en elkaars werk leren kennen, van elkaar leren en kijken hoe we samen kunnen optrekken om geweld te voorkomen en het werken met mannen nog meer over het voetlicht te brengen. In 2020 is een aantal online bijeenkomsten georganiseerd, de opnames daarvan zijn beschikbaar via Hannah.

Aansluiten bij het Deltaplan is vooral een intentieverklaring en een commitment aan onze gezamenlijke doelen. Doe je mee? Meld je aan! Dan komt je logo op de partnerpagina erbij en zetten we je op de maillijst.

Weet je nog niet of je organisatie zich wil aansluiten? Je kan ook alleen op de maillijst: dan blijf je op de hoogte en krijg je uitnodigingen voor bijeenkomsten. Dan kan je altijd later nog aansluiten als je dat wil.

Partners

Deze organisaties sloten zich al aan.

 
hertenkop
shift foundation

Het Deltaplan wordt gesteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.