Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meer zorgen voor minder geweld. Mannen meer mens in 2024

07/11/2023, 09:00 - 18:00

Mannen en mannelijkheid in beweging: hoe kunnen we samenwerken voor een betere wereld met meer zorg en minder geweld?

Op 7 november organiseren we een hele dag een inspirerende bijeenkomst over mannen en emancipatie, met een open agenda en veel ruimte voor jouw inbreng, ontmoeting en uitwisseling. Kom je ook? Meld je aan!

Samen voor mannenemancipatie
Emancipator werkt aan mannenemancipatie. En dat doen we niet alleen! Talloze organisaties, initiatieven en individuen werken elke dag met jongens en mannen aan een betere wereld. Aan het stimuleren van zorg, het voorkomen van geweld, het bevorderen van mentaal welzijn, het doorbreken van stereotypen en het veranderen van wat het betekent om een man te zijn.

Dat doen ze samen met ons, samen met anderen, of alleen. Maar samen staan we sterker. Daarom organiseren we deze dag: voor iedereen die geïnteresseerd is in mannenemancipatie, om elkaar te ontmoeten, te inspireren en te versterken, en in gesprek te gaan over wat voor jou belangrijk is. Samen staan we sterker en kunnen we ons werk nog beter doen!

Mannenemancipatie om geweld te voorkomen
Mannenemancipatie gaat over de bijdrage van jongens en mannen aan vrouwenemancipatie, en over wat ze daar zelf bij te winnen hebben. Het voorkomen van geweld is een van de kernthema’s van mannenemancipatie. Het meeste geweld – tegen vrouwen, tegen lhbtiqia+ personen, en tegen mannen zelf – wordt gepleegd door mannen, en geweld hangt sterk samen met mannelijkheidsnormen. Dat betekent dat geweld een mannenprobleem en een mannelijkheidsprobleem is. Om geweld te voorkomen is een aanpak bij de wortels nodig.

De meeste mannen zijn geen pleger, maar alle mannen kunnen helpen geweld te voorkomen door uit de man box te stappen, in gesprek te gaan met jongens en mannen om hen heen, en zo in de onderste lagen van de piramide het verschil te maken. Door mannenemancipatie maken we jongens en mannen deel van de oplossing. Bijvoorbeeld in het Nationaal Actie Programma Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag en Seksueel Geweld (NAP).

Mannen meer mens
Wat voor man wil jij zijn? Wat voor mannen wil je zien in de wereld? We werken vanuit de leuze ‘Be the (hu)man you wish to see in the world’. Samen werken we aan de mannen en mensen die we willen zijn en zien. Mannenemancipatie geeft mannen de ruimte om meer mens te zijn.

Open Space Technology
We richten de dag in op basis van Open Space Technology: een inspirerende participatieve methode voor grote bijeenkomsten, op basis van de ervaring dat bij conferenties de pauzes het meest waardevol zijn: dan worden de gesprekken gevoerd die het belangrijkst zijn voor de deelnemers. We maken op 7 november de hele dag ruimte voor die gesprekken. Je leest hier meer over process facilitation als transformative en feminist practice.

Dat betekent: aan het begin van de dag bepalen de deelnemers wat er op de agenda komt. Je kan inbrengen wat jij belangrijk vindt, of niets inbrengen en deelnemen aan gesprekken die door anderen zijn geïnitieerd. Gedurende de dag zijn er in een aantal rondes in verschillende ruimtes sessies over verschillende onderwerpen die door deelnemers zijn ingebracht. Aan het einde van de dag verzamelen we de verslagen van al die sessies en kan iedereen zien wat er allemaal is gebeurd.

Na de bijeenkomst ontvang je een (foto)verslag. Met de inspiratie en contacten die je bij de bijeenkomst opdoet mag ieder doen wat die wil, voor zover mogelijk wil Emancipator graag samenwerken om goede ideeën te realiseren. Hoe dan ook organiseren we volgend jaar weer een Open Space-bijeenkomst!

Op 6 november bieden we een introductie in Open Space Technology en Whole Person Process Facilitation, en dan bereiden we samen de bijeenkomst van de dag erna voor.

Waar & wanneer?
Dinsdag 7 november, van 10.00 uur (inloop vanaf 9.00 uur) tot 18.00 uur, bij NoLimit: Geldershoofd 80, Amsterdam. Wij zorgen voor koffie, thee, lunch. Gratis deelname.

Aanmelden

Je kan je niet meer aanmelden voor dit event. Wil je er toch echt graag bij zijn mail dan naar Hannah dan kijken we wat er mogelijk is: hannah@emancipator.nl.

Gegevens

Datum:
07/11/2023
Tijd:
09:00 - 18:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

NoLIMIT
Geldershoofd 80
Amsterdam, 1103BG Nederland
+ Google Maps

Organisator

Emancipator
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Datum:
07/11/2023
Tijd:
09:00 - 18:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

NoLIMIT
Geldershoofd 80
Amsterdam, 1103BG Nederland
+ Google Maps

Organisator

Emancipator
Bekijk de site van Organisator