Laden Evenementen

« Alle evenementen

Training ‘Het gesprek aangaan over straatintimidatie’ voor sleutelfiguren in Utrecht

24 april, 10:00 - 13:00

De gemeente Utrecht werkt op verschillende manieren aan het voorkomen van straatintimidatie. De positie van mannen en mannelijkheid in het probleem en in de oplossing heeft daarin een centrale rol. De meeste daders van straatintimidatie zijn mannen. Dat betekent niet dat alle mannen daders zijn, maar wel dat mannen en mannelijkheid een belangrijke plek hebben in het voorkomen van straatintimidatie. De gemeente betrekt mannen dan ook actief in hun aanpak als deel van de oplossing. Daarin werkt de gemeente samen met Emancipator, over mannen en mannelijkheid, en met Fairspace, over omstanderinterventie.

Toolkit: Hoe start jij het gesprek?
In opdracht van de gemeente en samen met Fairspace maakten we de Toolkit Aanpak Straatintimidatie: Hoe start jij het gesprek? De toolkit biedt informatie over straatintimidatie, tips voor een gesprek en werkvormen aan de hand waarvan sleutelfiguren met hun doelgroep in gesprek kunnen gaan over mannelijkheid, straatintimidatie en andere vormen van gendergerelateerd geweld. De toolkit combineert de expertise van Emancipator over mannelijkheid en het betrekken van mannen als deel van de oplossing, met de expertise van Fairspace over omstanderinterventie. Hier meer informatie over de toolkit.

Open training 24 April
De training is bedoeld voor Utrechtse sleutelfiguren: iedereen die in hun eigen omgeving in Utrecht in gesprek wil kunnen gaan over het voorkomen van straatintimidatie, de rol van jongens, mannen en mannelijkheid daarin, en de rol van omstanders. We werken op basis van de Toolkit Aanpak Straatintimidatie: Hoe start jij het gesprek? Na de training kan je zelf ook workshops geven of gesprekken voeren op basis van de toolkit.

We bieden deze training aan op 24 April (10:00-13:00 uur) en op 26 April (13:00-16:00 uur) op ’t Goylaan 75 in Utrecht

Gratis deelname. De training is een samenwerking van Emancipator en Fairspace.

 

Programma:

09:45 inloop
10:00 start training
11:30 korte pauze
13:00 eind

 

Meld je aan:

20240424 training utrecht
Ik ga akkoord met het privacybeleid van Emancipator
Ik wil de maandelijkse nieuwsbrief van Emancipator ontvangen

Gegevens

Datum:
24 april
Tijd:
10:00 - 13:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

t Goylaan 75
t Goylaan 75
Utrecht,
+ Google Maps

Organisatoren

Emancipator
Fairspace

Gegevens

Datum:
24 april
Tijd:
10:00 - 13:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

t Goylaan 75
t Goylaan 75
Utrecht,
+ Google Maps

Organisatoren

Emancipator
Fairspace