Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

(geannuleerd) Mannenemancipatie tegen seksueel geweld | Training voor Utrechtse studenten

16 april, 19:00 - 22:00

Deze training gaat helaas niet door. Op de hoogte blijven van ons werk in Utrecht? Mail Hessel: hessel@emancipator.nl.

Wil jij inzetten om seksueel geweld te voorkomen?

18 procent van de vrouwelijke studenten heeft verkrachting meegemaakt. En tweederde van de studenten krijgt te maken met grensoverschrijdend gedrag. Seksueel geweld wordt vooral gepleegd door mannen en hangt sterk samen met mannelijkheidsnormen: gedrag en eigenschappen die van mannen worden verwacht omdat ze man zijn. Die verwachtingen leiden direct en indirect tot grensoverschrijdend gedrag en geweld. Niet alle mannen zijn pleger, maar alle mannen kunnen bijdragen aan het voorkomen van seksueel geweld, door onderin de piramide te beginnen.

Wil je weten wat jij kan bijdragen? Emancipator en Vidius Studentenunie organiseren op 16 april een workshop voor alle Utrechtse studenten die mannen deel willen maken van de oplossing.

De ‘Let’s talk about Yes’-campagne van Amnesty heeft ook in Utrecht veel stof doen opwaaien. Studentenunie VIDIUS heeft met haar leden een intentieverklaring opgesteld voor het verbeteren van de sociale veiligheid in het Utrechtse studentenleven, en die ook aan de burgemeester overhandigd. Daarmee hebben de studentenverenigingen beloofd om zich actief in te zetten voor het bespreekbaar maken van en het bevorderen van sociale veiligheid. Emancipator werkt samen met Vidius om mannen deel van de oplossing te maken.

Deze workshop is voor alle studenten in Utrecht (m/v/x/). Je ervaart zelf hoe het is om met anderen over deze thema’s in gesprek te gaan en je krijgt handvatten om ook binnen jouw vereniging of studie het gesprek op gang te brengen.

Programma:

19.00 Inloop
19.15 Start
22.00 Eind

Deelname is gratis.

Meld je aan:

20240416workshoputrechtvidius
Ik wil de maandelijkse nieuwsbrief van Emancipator ontvangen
Ik ga akkoord met het privacybeleid van Emancipator

Gegevens

Datum:
16 april
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

De Schuur
Wijde Doelen 8
Utrecht, 3512 XN

Organisatoren

Emancipator
VIDIUS

Gegevens

Datum:
16 april
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

De Schuur
Wijde Doelen 8
Utrecht, 3512 XN

Organisatoren

Emancipator
VIDIUS