Wij zijn Emancipator

Wij willen een wereld waarin iedereen zichzelf in vrijheid, gelijkheid en veiligheid ten volle als mens kan ontplooien. Daarom werken we aan het veranderen van maatschappelijke ideeën over mannelijkheid. Zo geven we mannen meer kansen om te zorgen, op te komen tegen geweld, stereotypen te doorbreken en hun eigen gender en seksualiteit te definiëren.

Emancipator is de enige organisatie in Nederland die zich expliciet richt op het betrekken van jongens, mannen en mannelijkheid bij gendergelijkheid. Dat is hard nodig, want in gesprekken over gegenderde vraagstukken en problemen gaat het vaak nog vooral over vrouwen en lhbtqia+ personen, terwijl de kern van het probleem al te vaak zit in knellende mannelijkheidsnormen.

Wij werken aan het transformeren van mannelijkheid

Want om gendergelijkheid te bereiken moeten ook mannen veranderen. Mannenemancipatie gaat over de bijdragen van mannen aan de emancipatie van vrouwen en over de bevrijding van mannen uit traditionele mannelijkheden. We werken in allerlei projecten aan het voorkomen van gewelddadige mannelijkheid, het stimuleren van zorgzame mannelijkheid en het normaliseren van seksuele en genderdiversiteit.

Wij zijn een beweging

De afgelopen vijf jaar hebben we met ontelbare projecten duizenden mensen bereikt. De beweging van mensen en organisaties die mannenemancipatie belangrijk vinden, groeit. We hebben een enorme gemeenschap opgebouwd van mensen die op allerlei verschillende manieren bij ons en ons werk betrokken zijn (kijk hier en hier voor een deel daarvan). Daar zijn we ontzettend blij mee, want zonder jou zijn we niets.

Wij hebben jou nodig

Tot nu toe doen we al ons werk van relatief kleine en meestal kortlopende projectsubsidies. Maar we willen meer. We willen groeien, zeker zijn van ons bestaan, meer impact hebben. Daarom hebben we je nodig.

Er is steeds meer maatschappelijke discussie over mannelijkheid en mannelijkheidsnormen en daarmee wordt het belang van ons werk steeds duidelijker. Er is nu momentum voor verandering. Daar willen we op inspelen. Wij willen ons nog beter profileren en zichtbaarder worden als experts en ervaringsdeskundigen. We willen bouwen aan de organisatie, professionaliseren, groeien, de wereld veranderen.

Samen maken we de wereld mooier. Doe je mee?

Kom bij de Familie!

En steun ons. Al vanaf 10 euro per maand hoor je erbij en lever je een bijdrage aan mannenemancipatie in Nederland. Zo kunnen wij ons werk doen:

 • Allerlei projecten om zorgzame mannelijkheid te stimuleren, gewelddadige mannelijkheid te voorkomen, en seksuele en genderdiversiteit te normaliseren
 • Bijeenkomsten en events waar we mensen, organisaties en werkvelden met elkaar verbinden
 • Ontwikkeling van werkvormen en tools, zoals IMAGINE, EquiTeens, Talentontwikkeling van jongens
 • Trainingen voor trainers en doelgroep over gender, stereotypen, mannelijkheid, geweld, zorg en nog veel meer, ook op maat
 • Communicatie over onze thema’s en projecten
 • Politieke lobby voor beter beleid voor gender, mannelijkheid, etcetera; in 2016 bijvoorbeeld met succes voor uitbreiding van het vaderschapsverlof
 • Onderzoek naar mannelijkheid in relatie tot allerlei maatschappelijke vraagstukken
 • Ons lieve leuke team
 • Huur van ons kantoortje en lekkere koffie (kom je langs?)

We doen al ons werk trouwens zo veel mogelijk duurzaam en maatschappelijk verantwoord.

Doe je mee? Kom bij de Familie!

 • Steun de enige organisatie in Nederland die zich focust op mannen en emancipatie
 • Persoonlijk welkomstpakketje met je exclusieve Familie-button
 • Vrijkaartjes voor events, speciale aanbiedingen en activiteiten, kom bij ons op de koffie en leen boeken uit de Emancipatorbibliotheek
 • Tien keer per jaar de Emancipator-nieuwsbrief met alle ins en outs van ons werk + uitnodigingen voor activiteiten, en toffe events en bijeenkomsten

Sluit je aan

Al vanaf €10 per maand hoor je erbij. Maar meer mag natuurlijk ook! Ook eenmalige donaties zijn mogelijk.

Emancipator is een anbi-stichting, wat betekent dat alle giften voor 100% aftrekbaar zijn op de inkomstenbelasting, of 125% op de vennootschapsbelasting.


Totaal

Je periodieke donatie is na drie maanden maandelijks opzegbaar. Mail naar familie@emancipator.nl.

We gebruiken je gegevens alleen om je lidmaatschap te verwerken en contact met je op te nemen, en zullen ze nooit delen met derden. Check ook ons privacybeleid.