Nee Man! De podcast over man zijn

Aflevering 4: Over man-kementen, non-binair zijn en genderdiversiteit. Met Manoj Kamps.

In deze vierde aflevering van Nee Man! is Manoj Kamps te gast. Manoj is dirigent, theatermaker, bekend van De Polyam Podcast, queer, non-binair en componist met Sri Lankaanse, Britse en Nederlandse roots. Wij praten met hen over wat non-binair zijn is en hoe hen kijkt naar genderdiversiteit. Ook gaat het uitvoerig over wat asociale hondenpoep nou precies met mannelijkheidsnormen te maken heeft, de cancelcultuur op Twitter en kwam de kracht en onmacht van taal en aanhalingstekens aan bod. Verder vertelt Manoj ons over het stempel “jongetje” (aanhalingstekens, je komt ze overal tegen) en hoe hen daarmee omgaat. Tot slot, voor wie meer wil weten over het verschil tussen gender en seksualiteit: dat bespreken we ook.

Shownotes

Manoj Kamps kun je op het wereldwijde web volgen via Instagram: @not.that.manoj.ing, maar ook via Twitter @ManojKamps of via www.manoj.nl. Als dirigent zet Manoj het thema ‘gender’ op de kaart via The Gender Agenda. Een muzikale spelshow voor scholieren.

Verdere volgtips van Manoj over genderdiversiteit, queer zijn, non-binair zijn en hoe je überhaupt op de hoogte bent van een inclusievere en meer diverse wereld: @alokvmenon, @thejeffreymarsh, @them, @mattxiv, @nanoah, @transgendernetwerknl, @transketeers

De Polyam Podcast is een database van Nederlandstalige non-monogame verhalen. Het is de eerste Nederlandstalige podcast volledig in het teken van non-monogamie en non-monogame mensen. Elke aflevering spreekt Isabeau Jensen met een ander persoon.

Ja Man!

De pilot van de serie Selfmade Man. Deze pilot (en hopelijk snel een serie!) toont het leven van een jonge transman en gaat over de zoektocht naar genderidentiteit. Regie is in handen van Flip Zonne Zuijderland en het scenario is afkomstig van Tine Tabak.

Tijdens de 3LAB Serie Contest maken vijf pilots kans om ontwikkeld te worden tot een volledige dramaserie voor NPO3. De pilots zijn gemaakt door jonge makers van eigen bodem. Kijk en laat via de YouTube-comments weten hoe tof jij deze pilot vindt zodat deze belangrijke pilot een geweldige serie wordt!

Nee Man!

Het fragment over aanspreekvormen uit Goed Fout van Omroep PowNed is via deze link te bekijken.

NeeMan

Luister naar Nee Man!