De Alliantie Mannenemancipatie Amsterdam presenteert de Talkshow Vaders & Zonen op zoek naar verbinding. Jongens en mannen in Amsterdam Nieuw-West hebben te maken met een groot aantal uitdagingen die de moderne tijd met zich meebrengt. Welke rol is weggelegd voor de organisaties, professionals en sleutelpersonen in het stadsdeel?

7 april 2021, 19.00 – 20.30 uur. Live vanuit New Metropolis Nieuw-West.

Nieuw-West bestaat uit diverse groep jongens en mannen, vaders en zonen. Maar of het nou gaat over de gezondheid en kwetsbaarheid van jongens en mannen, de verdeling van arbeid en zorg binnen het gezin, de relaties tussen vaders en zonen, of hoe zij kunnen bijdragen aan het creëren van een veilige omgeving en (online) geweld kunnen voorkomen; in de levens van jongens en mannen spelen vraagstukken en uitdagingen die samenhangen met de opvattingen en invulling van man-zijn binnen in onze samenleving. Experts en onderzoek tonen aan dat mannelijkheidsnormen – de verwachtingen waar jongens en mannen aan moeten voldoen – schadelijk zijn. Niet alleen voor hun eigen geestelijke en lichamelijke gezondheid, maar ook kan het leiden tot conflict over hun rol en gedrag als vrouwonvriendelijkheid, homofobie, (seksuele) intimidatie en geweld.

In hoeverre is de positie van vaders van invloed op het gedrag van hun zonen betreft thema’s als geweld en veiligheid, relaties en seksualiteit? Hoe verhouden verschillende generaties mannen zich tot elkaar en hun omgeving? Welke type man willen zij zijn voor hun omgeving en voor toekomstige generaties?

Tijdens deze talkshow wordt de relatie tussen vaders en zonen uit Amsterdam Nieuw-West vanuit verschillende perspectieven bespreekbaar gemaakt: Van deskundigen op het gebied van mannenemancipatie, vertegenwoordigers van jongerenorganisaties en vaders en zonen. Ook bespreken we welke problematieken samenhangen, elkaar kunnen versterken, en ook waar de kern van het probleem zit. Welke verbindende aanpak is er nodig? En wat is de rol van het netwerk aan organisaties, professionals en sleutelpersonen?

Met in dit programma

Youssef Chraqi

Moderator

Jens van Tricht

Directeur Emancipator en auteur van Waarom feminisme goed is voor mannen

Adry Matawea

Gouden man

Marcel Kick

Mannen Coach, Therapeut, Ik-ontmoet-Mij

Nourdin Bibi

Jongerenwerker en -Coach

Munir Nuur

Jongere & Peer Educator

Atta de Tolk

Woordkunstenaar

Ayoub Kharkhach

Singer Songwriter

Blijf op de hoogte van de Talkshows!

20210407 Talkshow
Wil je de maandelijkse nieuwsbrief van Emancipator ontvangen?
Ik ga akkoord met het privacybeleid van Emancipator *