BOYS WON’T BE BOYS x White Ribbon

Rigide mannelijkheid leidt tot geweld – daarom hebben we lieve jongens nodig, die hun mannelijkheid bevragen, verbreden en vermenselijken

Emancipator programmeert Boys won’t be boys op 2 december in het Bijlmer Parktheater. Deze voorstelling vindt plaats in het kader van de White Ribbon Campagne 2018.

19.00 Inloop met mogelijkheid tot een hapje en een drankje
20.00-21.30 Voorstelling

Kaarten €12,50, hier verkrijgbaar.

White Ribbon Campagne

Geweld is een groot maatschappelijk probleem dat vooral door mannen wordt veroorzaakt. 45% procent van de Nederlandse vrouwen heeft na haar vijftiende te maken gehad met fysiek of seksueel geweld, 10% heeft een verkrachting meegemaakt. In negen van de tien gevallen is de dader een man – maar gelukkig zijn de meeste mannen geen dader.

Met de White Ribbon Campagne nodigen we jongens en mannen uit om deel van de oplossing te worden door zich uit te spreken en in te zetten om geweld tegen meisjes en vrouwen te voorkomen. Zie bijvoorbeeld onze groeiende groep ambassadeurs.

Geweld is vaak een gevolg van rigide stereotype opvattingen over mannelijkheid die nog altijd alomtegenwoordig zijn. De boys van Boys won’t be boys laten zien hoe het óók kan, man zijn: hoe je je kunt ontworstelen aan het hokje en gewoon mens kan zijn.

BOYS WON’T BE BOYS

We hebben lieve jongens nodig. Diegenen die hun mannelijkheid durven te bevragen, zijn wellicht een antwoord op seksisme, homofobie en geweld. Dit openbare onderzoek van een groep diverse, eigenzinnige kunstenaars biedt een vernieuwend en veelzijdig perspectief. Voel hoe zij zich zingend, schreeuwend of fluisterend vrij maken van beperkende stereotypes. Een collage van talent als prikkelend begin van een maatschappelijke beweging: BOYS WON’T BE BOYS.

Voor voorproefjes van de voorstelling kun je bellen naar 06-42280481. Kies in het keuzemenu één van de spelers en laat je inspireren! Al 600 bellers gingen je voor…

Met (in wisselende samenstelling): Allard Medema, Anne Van Doesburg, Anon Banken, Barry de Bruin, Bas Mastboom, Benjamin Caton, Brenda Bood, Prins Chris, Delaney Nelom, Frans Blokhuis, Gijs Hablous, Jasper Albinus, Jorrit De Vries, Lars Brinkman, Leendert Vooijce, Lester Arias Vizcuña, Lito Mabjaia, Matthijs Rijsdijk, Omar Beganovic, Reinier van Harten, Redouane Amine, Willem Wits, onder leiding van Rikkert van Huisstede