7 februari: Kennishub Genderdiversiteit en andere structurele ongelijkheden

De Alliantie Genderdiversiteit organiseert een Kennishub over genderdiversiteit en de manieren waarop verschillende identiteiten en ongelijkheden elkaar kunnen beïnvloeden, versterken, afzwakken, tegenspreken, complex maken – en ook de manier waarop ze beleefd en gezien worden. Hoe onder andere mannelijkheid, vrouwelijkheid, gender en seksualiteit ingevuld kunnen en mogen worden, wordt medebepaald door context, achtergrond, klasse, leeftijd, cultuur, woonplaats, kleur, etc. – en door het perspectief van waaruit je kijkt.

Op donderdag 7 februari 2019 organiseert de Alliantie Genderdiversiteit een publieksbijeenkomst over deze verschillende perspectieven en hoe ze op elkaar inhaken. We maken kennis met elkaar en ook graag met jou. Kom je ook?


Programma

12.00 – Inloop met lunch
13.00 – Welkom & introductie: Ira Kip
13.30 – Keynote speaker Nancy Jouwe over genderdiversiteit en intersectionaliteit in de praktijk
14.00 – Interactieve sessies: Welke rol spelen genderdiversiteit en andere ongelijkheden in jouw persoonlijke en professionele (of activisten-) leven?
15.30 – Nagesprek: wat heb je geleerd, wat ga je daarmee doen, wat heb je nog nodig?
16.15 – Afronding met live performance
16.30 – Netwerkborrel

Dagvoorzitter is Ira Kip: theatermaker, regisseur, schrijster, creative producer en educator.


Locatie

Ministerie van OCW
Rijnstraat 50
2515 XP Den Haag


Aanmelden

Kom je ook? Lunch je mee? Heb je diëtaire, toegankelijkheids- of andere wensen? Weet je nog iemand die een uitnodiging zou moeten krijgen? Je kan je nog aanmelden tot en met 1 februari.

Als je je aanmeldt sturen we je meer informatie, je kan ook het Facebookevenement volgen om op de hoogte te blijven.

Alliantie Genderdiversiteit
De Alliantie Genderdiversiteit bundelt tientallen Nederlandse organisaties die zich inzetten voor het vergroten van de acceptatie van genderdiversiteit en het tegengaan van genderstereotypen. We zetten ons in voor acceptatie van diversiteit en flexibiliteit in ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’ gedrag, gelijke waardering van ‘mannelijkheid’ en ‘vrouwelijkheid’, en bredere en ruimere opvattingen over wat ‘mannelijkheid’ en ‘vrouwelijkheid’ kunnen inhouden.

In de projectperiode 2018-2020 werken we aan de ontwikkeling van een brede en sterke Alliantie Genderdiversiteit: een alliantie van organisaties die zich inzetten voor het versterken van sociale normen voor gendergelijkheid en genderdiversiteit. Door deze ontwikkeling willen we de bereidheid vergroten van organisaties die (mede) gericht zijn op het bevorderen van vrouwen- en LHBTI-emancipatie om te werken aan de bovenstaande doelen omtrent genderdiversiteit, en de kennis en vaardigheden van deze organisaties vergroten om effectief deze doelen te bereiken. In twee jaar organiseren we vier kennishubs: knooppunten voor kennis, ervaring en inspiratie over genderdiversiteit, gerelateerd aan steeds een ander thema.

Meer over de Alliantie Genderdiversiteit vind je hier